Η Ακαδημία Αθηνών θα τιμήσει τους τρεις νεαρούς «ήρωες» στην τραγωδία των Τεμπών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θα απονείμει το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου» στους Ανδρέα Αλικανιώτη, Μιχάλη Κλάψη και Άγγελο Τσιαμούρα
Το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου» της Γ’ Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών για πράξη ή δράση κοινωνικής αρετής και ευποιίας ανακοίνωσε ότι θα απονείμει η Ακαδημία Αθηνών στους τρεις «νεαρούς και ηρωικούς επιβάτες» της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62 στην τραγωδία των Τεμπών, Ανδρέα Αλικανιώτη, Μιχάλη Κλάψη και Άγγελο Τσιαμούρα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι τρεις νεαροί θα τιμηθούν, καθώς επέδειξαν «αίσθημα αλτρουισμού και αλληλεγγύης στον ύψιστο βαθμό, παρά το ότι και οι ίδιοι ήταν τραυματίες. Προσέτρεξαν αυθορμήτως σε βοήθεια ανήμπορων, πολύ σοβαρότερα τραυματισμένων, συνεπιβατών τους, σώζοντάς τους κυριολεκτικώς τη ζωή κατά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, στις 28 Φεβρουαρίου 2023».
Όπως διευκρινίζει η Ακαδημία Αθηνών, κατά την Πανηγυρική Συνεδρία της για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που θα μεταδοθεί ζωντανά την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00 από τον ιστότοπο της Ακαδημίας, στο πρόσωπο των τριών νέων «τιμώνται, αυτονοήτως και όλοι εκείνοι οι οποίοι έπραξαν αναλόγως, αλλά δεν έγιναν, δυστυχώς, γνωστά τα ονόματά τους, καθώς και όσοι συμμετείχαν στη συγκινητική πάνδημη, επί τόπου, αιμοδοσία υπέρ των πολυτραυματιών λόγω της σιδηροδρομικής τραγωδίας, που είχαν άμεση ανάγκη μεγάλων ποσοτήτων αίματος».
Στη Συνεδρία, τον πανηγυρικό λόγο με θέμα «Παλιγγενεσία, Γλώσσα, Διασπορά» θα εκφωνήσει ο Ακαδημαϊκός Αλέξανδρος Νεχαμάς. Στη συνέχεια θα απονεμηθεί το Αριστείο των Θετικών Επιστημών έτους 2023 στη Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικών Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη συμβολή της στην πρόοδο της Επιστήμης του Θαλασσίου Περιβάλλοντος. Τέλος, θα ανακοινωθεί η προκήρυξη του Αριστείου των Γραμμάτων για το έτος 2024.

Δείτε ακόμα:  Εντοπίστηκε το επικίνδυνο μικρόβιο Κλεμπσιέλλα σε 15 ελληνικά νοσοκομεία

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News