Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά Σταύρος Βοιδονικόλας παρέστη στην Αρεόπολη στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Μαρτίου 1821

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά Σταύρος Βοιδονικόλας , εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη,  παρέστη σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης στην Αρεόπολη, με τις οποίες κορυφώθηκε ο πενθήμερος φετινός εορτασμός για την επέτειο του ξεσηκωμού των Μανιατών, στις 17 Μαρτίου 1821.

Μετά την επίσημη δοξολογία στον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου, ακολούθησε στο Κλειστό Γυμναστήριο Αρεόπολης -όπου μεταφέρθηκαν οι εκδηλώσεις, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών- η αναπαράσταση της ορκωμοσίας των μανιάτικων οικογενειών, ενώ είχε προηγηθεί χαιρετισμός από τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο, ο οποίος μεταξύ άλλων τίμησε και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Πειραιά Σταύρο Βοιδονικόλα.

Αργότερα, στην πλατεία των Αθανάτων, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά  κ. Σταύρος Βοιδονικόλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Μέρα ιστορική, μέρα περηφάνιας για όλους τους Μανιάτες και τις Μανιάτισσες η σημερινή! Κατέθεσα στεφάνι στο άγαλμα του ηγέτη της Μανιάτικης εξέγερσης, του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στην Αρεόπολη, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη!

Στις 24-10-2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, μετά από εισήγηση μου ως αντιδημάρχου και τότε προέδρου της Ένωσης Απανταχού Μανιατών πήρε μια ιστορική απόφαση για την κατασκευή δύο ανδριαντων,του αρχιστράτηγου της Επανάστασης Μανιάτη ηγέτη Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και της ηρωίδας Μανιατισσας!

Ήδη το άγαλμα της Ηρωίδας Μανιατισσας με διπλό συμβολισμό,όπως το είχα οραματιστεί, αυτόν της ηρωίδας της μάχης κι αυτόν της ηρωίδας Μάνας της ζωής κοσμεί τον σταθμό Μετρό Μανιάτικα!

Η κατασκευή του έγινε με χορηγία του ευπατρίδη φιλομανιατη επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη,( φιλοτεχνήθηκε απ’ τον συμπατριώτη μας γλύπτη Πέτρο Γεωργαριου) ενώ πολύ σύντομα, μετά από καλλιτεχνικό διαγωνισμό που περατώθηκε, ο ανδριάντας του Πετρόμπεη θα κοσμεί τον πεζόδρομο Παύλου Μπακογιάννη δίπλα στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Δείτε ακόμα:  Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη

Νοιωθω πολύ περήφανος που με τις μικρές μου δυνάμεις,την υποστήριξη του Δημάρχου Γιάννη Μωραλη και την πλειοψηφία των συναδέλφων του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου ένα Όραμα πολλών γενεών της μεγάλης Μανιάτικης κοινότητας της Α’ και Β’ Πειραιά γίνεται πραγματικότητα!!

Επιτέλους τόσο στον εορτασμό της σημερινής Εθνικής επετείου όσο και σε άλλες εθνικές εορτές οι ήρωες και ηρωίδες της Μάνης μας θα τιμώνται απ’ την μεγάλη Μανιάτικη κοινότητα της Αττικής όπως τους αξίζει !!

Ζήτω η Ηρωική Μάνη μας!”

Σταύρος Βοιδονικόλας

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.