Η μάσκα όπου χρειάζεται να χρησιμοποιείται – Νέοι εμβολιασμοί τον Σεπτέμβριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτινάχθηκαν τα κρούσματα στη χώρα μας
Επιστήμονες και κυβέρνηση βρίσκονται σε επιφυλακή και ήδη ακούγονται «φωνές» για επαναφορά της μάσκας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων.
Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε πως η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη μετά τη χαλάρωση των μέτρων.
«Την περιμέναμε την αύξηση στα κρούσματα. Βγάλαμε τις μάσκες και χαλαρώσαμε», ενώ τόνισε ότι ο ιός είναι εδώ με υποπαραλλαγές της Όμικρον.
Ωστόσο, με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πλέον να έχει εμβολιαστεί αλλά και την κυκλοφορία των αντιικών χαπιών, η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μικρή.
«Έχουμε ένα καλό πλέον, έχουμε τους εμβολιασμούς. Γι’ αυτό δεν πιέζεται το σύστημα υγείας. Στο νοσοκομείο έχουμε τα non Covid περιστατικά πλέον που πρέπει να προχωρήσουν».
Οι λίγοι διασωληνωμένοι που υπάρχουν είναι είτε ηλικιωμένοι, είτε άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα είτε ανεμβολίαστοι.
«Το καλοκαίρι θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις στα κρούσματα. Οι δείκτες που κοιτάμε είναι οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις».
Η κ. Παγώνη σημείωσε πως από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η 4η δόση του εμβολιασμού.
«Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η 4η δόση. Θα γίνονται μια φορά τον χρόνο όπως γίνεται με την γρίπη. Όποιος πει ότι ξέρει τι θα γίνει τον χειμώνα με τον ιό, δεν το ξέρει».
«Δεν χρειάζεται μετά από δύο χρόνια πανδημίας να πει κάποιος πότε απαιτείται να χρησιμοποιηθεί η μάσκα. Όταν είσαι σε μέρος με πολύ κόσμο, βγάζεις τη μάσκα από την τσάντα σου και τη φοράς. Οι μάσκες σώζουν ζωές».

Δείτε ακόμα:  Ο «χάρτης» της πανδημίας – Στην Αττική 2.052 νέα κρούσματα, 371 στην Θεσσαλονίκη

Newsroom | Pireas News