Η ώρα των αποζημιώσεων 6 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι εμπλεκόμενες πλευρές θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη δικαστική αίθουσα
Έξι περίπου χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο σε τροχαίο του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη και μετά από πολλές αναβολές, η δικαιοσύνη καλείται να αποφανθεί για το θέμα των αποζημιώσεων που διεκδικούν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές οι οποίες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη δικαστική αίθουσα.
Η πρώτη αγωγή αποζημίωσης, αφορά ποσό ύψους 1.100.000 ευρώ το οποίο διεκδικεί από την ασφαλιστική εταιρία η Μίνα Αρναούτη, η οποία ήταν μια από τις συνεπιβάτιδες του άτυχου τραγουδιστή, και τραυματίστηκε σοβαρά στο μοιραίο τροχαίο.
Η Φρόσω Κυριάκου, η οποία επίσης επέβαινε στο πολυτελές αυτοκίνητο, με αγωγή της στρέφεται σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρίας ζητώντας αποζημίωση περίπου 100.000 ευρώ. Η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη, με τη σειρά της, διεκδικεί το πόσο των 600.000 ευρώ καθώς στρέφεται τόσο κατά της ασφαλιστικής εταιρίας όσο και κατά της Φρόσως Κυριάκου, για την οποία θεωρεί ότι ήταν η οδηγός του αυτοκινήτου αν και η δικαιοσύνη, μετά από έρευνα, τους διαψεύδει.
Η υπόθεση πήρε νέα διάσταση όταν η εταιρία, στην οποία ήταν ασφαλισμένο το τζιπ, προσέφυγε με αγωγή της κατά της οικογένειας Παντελίδη, ζητώντας να της καταβάλει τυχόν αποζημίωση που θα επιδικαστεί στις δύο νεαρές γυναίκες που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο με τον τραγουδιστή.
Στις αγωγές τους οι δυο γυναίκες αναφέρονται στις συνθήκες του δυστυχήματος. Η Φρόσω Κυριάκου, η οποία υποστηρίζει πως ο Παντελής Παντελίδης οδηγούσε μεθυσμένος, διεκδικεί το ποσό των 80.000 για την ηθική βλάβη που, όπως λέει, έχει υποστεί, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά σε έξοδα για νοσήλια και αποκλειστικές νοσοκόμες. «Ξεκίνησαν να διαδίδονται φήμες πως δήθεν εγώ η ίδια ετύγχανα οδηγός του μοιραίου οχήματος και όχι συνοδηγός αυτού! Η γη χάθηκε κάτω από τα πόδια μου και διαπίστωσα πως γινόταν προσπάθεια να μετατραπώ, από θύμα, σε θύτη» αναφέρει στην αγωγή της τονίζοντας πως «ακόμη και σήμερα και ενώ τα αληθή περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί και από την Εισαγγελική Αρχή, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν το αντίθετο και εγώ φέρω το στίγμα της δολοφόνου!».
Η Μίνα Αρναούτη διεκδικεί 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ ως οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια στην περίπτωση που δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, έξοδα για νοσήλια και αποκλειστικές νοσοκόμες.
Η νεαρή γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να υποβληθεί σε 16 χειρουργικές επεμβάσεις, σημειώνει:
«Δεν με αναγνώριζα στον καθρέφτη. Ήμουν ένα κουβάρι από κόκαλα, σίδερα και σωληνάκια, παντελώς αδύναμη, ανίκανη για την παραμικρή κίνηση. Μετά την αφαίρεση της τραχειοστομίας δεν έβγαινε η φωνή μου, η οποία επανήλθε σταδιακά μετά από δύο εβδομάδες. Ισοδυναμούσε με φυλακή. Ήμουν εγκλωβισμένη στο ίδιο μου το σώμα, ανήμπορη να κινηθώ, κυριολεκτικά ανάπηρη» και υπογραμμίζει πως κατέρρευσε ψυχολογικά όταν κατηγορήθηκε ότι «δήθεν “κάλυπτα” τις “πραγματικές” συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος…»

Δείτε ακόμα:  Πετάχτηκε καυστικό υγρό στα μάτια εργαζόμενου στην καθαριότητα στα Χανιά – Πώς συνέβη το ατύχημα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News