Η πανδημία θα φύγει σε 6-8 μήνες, αλλά ο κορονοϊός θα μείνει

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καθηγητής του John Hopkins εκτιμά ότι ο ιός δεν θα εξαληφθεί σε όλον τον κόσμο
Την πεποίθηση του ότι η πανδημία σε 6-8 μήνες θα έχει λάβει τέλος, εξέφρασε ο Έλληνας καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.
«Έχουμε το εμβόλιο, θεραπείες, τα φάρμακα της Merck και της Pfizer, οπότε πιστεύω ότι η πανδημία θα φύγει σε 6-8 μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής. Ωστόσο εκτίμησε, ότι ο κορονοϊός θα μείνει σε κάποια μέρη του κόσμου. Τόνισε δε, ότι ο εμβολιασμός είναι υψίστης σημασίας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας , θα αποτελέσει το κλειδί για να λήξει η πανδημία.
«Πρέπει να εμβολιστούμε, ώστε ο οργανισμός μας να είναι πιο “έξυπνος” απέναντι στον ιό. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι απέναντι στο κίνδυνο και μαζί με τις μάσκες, η πανδημία θα φύγει» είπε. «Βλέπω τους ασθενείς που θέλουν να ζήσουν, θα νικήσει ο άνθρωπος γιατί έχουμε την απάντηση απέναντι στο μικρόβιο» είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής.
Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών επεσήμανε πως πρέπει οι γιατροί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου ώστε να μεταβεί μαζικότερα στα εμβολιαστικά κέντρα.

Δείτε ακόμα:  Σε ποιες περιοχές της Αττικής υπάρχουν προβλήματα σήμερα

Newsroom | Pireas News