Η σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – Έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πέρασαν πολλά χρόνια για να θυμάμαι αυτό που μου συνέβη και να μην πονάει η ψυχή μου»
Συγκλονίζει η κατάθεση ψυχής της αθλήτριας Μαρίας Πολύζου, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε στην παιδική της ηλικία από τον πατέρα της, αλλά και για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εναντίον της παιδικής κακοποίησης, η Μαρία Πολύζου μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση της και αναφέρθηκε στο σωματείο «ΕΛΙΖΑ», το οποίο έχει θέσει ως στόχο την προστασία των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση.
«Το σωματείο ΕΛΙΖΑ είναι μία οργάνωση, που υποστηρίζω με την ψυχή μου. Οι άνθρωποι εκεί δίνουν τη ψυχή τους, για να σώσουν έστω και ένα παιδί. Έχω περάσει, αυτό που λέμε, ότι σήμερα γιορτάζουμε. Ένα παιδί που έχει κακοποιηθεί, το κουβαλάει όλη του τη ζωή. Ένα στα πέντε παιδιά κακοποιείται. Θέλει δουλειά για να πολεμήσεις τους δαίμονές σου. Οι έρευνες δείχνουν, πως παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση, καταλήγουν στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά και στην αυτοκτονία. Ένα παιδί νεαρό δεν μπορεί να διαχειριστεί με τίποτα αυτό που συμβαίνει. Νιώθει ντροπή και ενοχή, δεν έχει λόγο να υπάρχει», δήλωσε.
Αναφερόμενη στην προσωπική της εμπειρία, είπε ότι «πέρασαν πολλά χρόνια, για να θυμάμαι αυτό που μου συνέβη και να μην πονάει η ψυχή μου. Κακοποιήθηκα στα 11 μου. Δεν μπορείς να μιλήσεις σε κανέναν, γι’ αυτό που σου έχει συμβεί. Ένα παιδί που έχει κακοποιηθεί, είναι αόρατο, δεν γελάει, είναι σε σοκ. Πέρασε καιρός για να βρω τον εαυτό μου και να ονειρευτώ. Τα όνειρά μου να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με κράτησαν ζωντανή. Έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας».
«Συνάντησα τον πατέρα μου και τον οδήγησα στην δική του απελευθέρωση 4 ημέρες πριν πεθάνει. Ήμουν κοντά του και είπαμε μαζί το Πάτερ Ημών», είπε. Η Μαρία Πολύζου μίλησε και για το βιβλίο της με τίτλο «Μην τα Παρατάς», το οποίο χαρακτήρισε ως ολοκλήρωση της πορείας της, έχοντας περάσει πολλούς μαραθώνιους.
«Θα νικήσω τον καρκίνο»
Η Μαρία Πολύζου αναφέρθηκε και στη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. «Η κόρη μου είναι ο άνθρωπός μου, ο δάσκαλός μου, είναι τα πάντα. Η κόρη μου με πήρε τηλέφωνο, να μου πει πως πήγε καλά στις Πανελλήνιες κι εγώ μετά από 40 λεπτά έμαθα ότι έχω καρκίνο. Μπήκα στο χειρουργείο, είχε προχωρήσει αρκετά ο καρκίνος. Θα κάνω θεραπείες για τα επόμενα 10 χρόνια, είναι ένας μακρύς μαραθώνιος. Αυτόν τον Μαραθώνιο θα τον νικήσω. Συνέχισα να τρέχω, δεν θα τον αφήσω να με νικήσει. Ο καρκίνος φοβάται το χαμόγελο».
Η αθλήτρια έστειλε το δικό της μήνυμα σρα παιδιά: «Θέλω να τους πω να μιλάνε και να μην φοβούνται, είμαστε όλοι εδώ».

Δείτε ακόμα:  Ένας 43χρονος είχε στο κινητό και τον υπολογιστή του πορνογραφικό υλικό με πάνω από 10 παιδιά έως 13 ετών

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News