Η "Τελευταία Παράσταση" του Στυλιανού Ι. Μανουσάκη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Όστρια

Η “Τελευταία Παράσταση” του Στυλιανού Ι. Μανουσάκη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Όστρια

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο  γνωστός Πειραιώτης δημοσιογράφος,  Στυλιανός Μανουσάκης που έφυγε από την ζωή ξαφνικά πριν λίγους μήνες είχε πλούσια συγγραφική δράση. Έπειτα από τα δυο βραβευόμενα βιβλία του από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών τον Δεκέμβριο του 2019, κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες το νέο του βιβλίο με τίτλο η “Τελευταία Παράσταση” από τις Εκδόσεις Όστρια.

Ο αγαπημένος του γιος Μάριος Σ. Μανουσάκης προλογίζοντας το βιβλίο  μας έστειλε  λίγα λόγια για την υπόθεση  και για τον αείμνηστο Πειραιώτη δημοσιογράφο και συγγραφέα πατέρα του:

“Τα χρόνια έχουν αρχίσει και περνούν. Ο Κλεάνθης βρίσκετε αντιμέτωπος με την μοναξιά καθώς η μονάκριβη κόρη του μέρα με τη μέρα τον παραγκωνίζει όλο και περισσότερο. Αναπολεί και καθώς βρίσκετε στο καφενείο της γειτονιάς του ο καφετζής και οι θαμώνες ζητούν να μοιραστεί μαζί τους ιστορίες από τα χρόνια που γύριζε όλη την Ελλάδα με τα μπουλούκια ως ο καλύτερος θεατρίνος . . και κάπως έτσι οι ιστορίες ξεκινούν. Ένας παλιός έρωτας αναζωπυρώνεται μα η ζωή εξακολουθεί να γράφει το δικό της σενάριο καθώς ο πρωταγωνιστής μας συνεχίζει να αποζητά το χειροκρότημα και ετοιμάζεται να ανεβάσει τη «Τελευταία Παράσταση» .
Θα προλάβει να πέσει η αυλαία; Και αν ναι, τι ρόλο έχει τελικά το χειροκρότημα;

«Ύστερα από τα δύο προηγούμενα βιβλία του που βραβεύτηκαν από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών τον Δεκέμβριο του 2019…

Η “Τελευταία Παράσταση”

του Στυλιανού Ι. Μανουσάκη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Όστρια.

Μια στιγμή περηφάνιας για τον άνθρωπο μας, τον άνθρωπο που χάσαμε τόσο νωρίς.

Μπαμπά εκεί ψηλά, ελπίζω να χαμογελάσεις.

Δεν θα παραθέσω κάτι παραπάνω,ούτε το πόσο σπουδαίος ήταν, ούτε πόσο μας λείπει καθώς η κυκλοφορία του βιβλίου μου έδωσε την δυνατότητα να συντάξω τα συναισθήματα μου για εκείνον μέσα σε μερικές σελίδες, σελίδες που θα μείνουν στο χρόνο και θα ταξιδέψουν από σπίτι σε σπίτι

Για εσένα, μπαμπά.

Μάριος Σ. Μανουσάκης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Δείτε ακόμα:  Charles Bukowski: 15 αποφθέγματα που θα θωρακίσουν την ψυχολογία σας

Ο Στυλιανός Μανουσάκης του Ιωάννη, γεννήθηκε στο Κερατσίνι το 1959, από πατέρα Κρητικό και μητέρα Μικρασιάτισσα. Είχε δουλέψει ως δημοσιογράφος σε ημερήσιες και περιοδικές εκδόσεις.

Σημαντικός σταθμός στη δημοσιογραφική του πορεία υπήρξε το αξιόλογο περιοδικό «Σύμβουλος Υγείας» στο οποίο συμμετείχε λαμβάνοντας δεκάδες συνεντεύξεις από καλλιτέχνες και ανθρώπους του πνεύματος.

Τα τελευταία χρόνια είναι Διευθυντής Αρχισυντάκτης της 15νθήμερης εφημερίδας «Έγκυρος Ανταποκριτής», με έδρα τον Πειραιά. Για τέσσερα χρόνια υπήρξε σύμβουλος τύπου και επικοινωνίας του προέδρου του Ομίλου Unesco Ν. Πειραιώς και Νήσων. Ήταν παντρεμένος και έχει 5 παιδιά και 5 εγγόνια.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.