«Η Τουρκία μετακινήθηκε 3 μέτρα πιο κοντά στην Ελλάδα μετά τον σεισμό»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο σεισμολόγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η πίεση στο ρήγμα της Ανατολίας να μεταφερθεί και στο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας
Η Τουρκία ήρθε πιο κοντά στην Ελλάδα κατά 3 μέτρα μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο.
«Η αραβική πλάκα συμπιέζει την πλάκα της Ανατολίας και η πλάκα της Ανατολίας από γεωγραφική άποψη καταλαμβάνεται από την Τουρκία. Έγινε η ολίσθηση κατά μήκος της επαφής των δύο πλακών εκεί που είναι το ρήγμα, δηλαδή η πλάκα της Ανατολίας. Η Τουρκία δηλαδή προωθήθηκε προς τα δυτικά, προς το Αιγαίο, ολίσθησε κατά περίπου 3 μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.
O κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας μετά το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. «Η μετακίνηση των λιθοσφαιρικών πλακών είναι συνεχής. Από αυτή τη μετακίνηση προήλθε το σπάσιμο στο ρήγμα και ο σεισμός. Και ακριβώς επειδή έχουμε αυτή τη μετακίνηση, δεν αποκλείεται να μεταδοθεί η πίεση, οι τάσεις όπως λέμε και στο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας. Yπάρχει πιθανότητα, γιατί τα φαινόμενα είναι πολύπλοκα, δεν ακολουθούν αυστηρούς κανόνες», εξήγησε.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Σαφάρι ελέγχων κοντά σε κέντρα διασκέδασης για αλκοτέστ και διπλοπαρκαρισμένα

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News