Ισραηλινοί ανέπτυξαν ένα σύστημα που «βλέπει» μέσα από τοίχους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για αντικείμενα και ανθρώπους

Μια νέα ισραηλινή στρατιωτική τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν αντικείμενα και ανθρώπους πίσω από τοίχους με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου παρακολούθησης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το σύστημα «Xaver 1000», που παράγεται από την ισραηλινή εταιρεία Camero-Tech, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Eurosatury 2022 στο Παρίσι, σύμφωνα με το Business Insider.

Αποτελεί μέρος της οικογένειας προϊόντων «See Through Walls» που και παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για αντικείμενα και ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τοίχους.

Το Xaver 1000 είναι ένα «ουσιώδες σύστημα» για στρατιωτικούς, υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αλλά και ομάδες έρευνας και διάσωσης (σεισμούς).

Η εταιρεία λέει επίσης ότι είναι ένα νέο εργαλείο για τακτικές επιχειρήσεις, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία ζωής στα δωμάτια, τον αριθμό των ατόμων και την απόστασή τους από το σύστημα, το ύψος και τον προσανατολισμό του στόχου και τη γενική διάταξη ενός χώρου.

Η τεχνολογία μπορεί να εμφανίζει ζωντανά πράγματα πίσω από τοίχους σε τόσο υψηλή ανάλυση που μπορεί να ανιχνεύσει εάν ένα άτομο κάθεται, στέκεται ή ξαπλώνει, ακόμα κι αν έχει μείνει ακίνητο για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, μέρη του σώματος είναι επίσης ανιχνεύσιμα, ισχυρίζεται η εταιρεία.

Είναι εύκολο στη χρήση και απαιτεί ελάχιστη εκπαίδευση, απαιτώντας μόνο έναν χρήστη να χρησιμοποιήσει μια απλή διεπαφή σε μια ενσωματωμένη οθόνη αφής 10,1 ιντσών.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, αυτή η τεχνολογία μπορεί να διεισδύσει στα πιο κοινά δομικά υλικά, δήλωσε επίσης η Camero-Tech.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Google Maps: Οι λειτουργίες που έχει δεν τις έχεις φανταστεί

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites