Παρουσίαση Βιβλίου: «Καρδιά δυο νούμερα μικρότερη» – Μαρία Κυριαζή

Παρουσίαση Βιβλίου: «Καρδιά δυο νούμερα μικρότερη» – Μαρία Κυριαζή

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από την Πειραιώτισσα  συγγραφέα Μαρία Κυριαζή και τις Εκδόσεις Πνοή

Εσύ ως πού θα έφτανες για να ξεφύγεις απ’ το κακό; Καρδιά δυο νούμερα μικρότερη. Ένα μυθιστόρημα κοινωνικό και ψυχολογικό, ένα ερωτικό θρίλερ με κοινωνικές προεκτάσεις. 

Σαν κεντρική ιδέα έχει τον έρωτα και την κινητήρια δύναμή του, που αλλιώς ξεκινάει και διαφορετικά καταλήγει. Κινείται στο τρίπτυχο έρωτας, μυστήριο και αγωνία. Συνοδεύεται από ταχυπαλμία.

 Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Αθηνά είναι μια νέα ανερχόμενη γιατρός. Κοντά του θα ζήσει τον απόλυτο έρωτα, θα αγγίξει την υπέρτατη ευτυχία.

Όμως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Όσο ξαφνικά μπήκε στη ζωή της, έτσι ξαφνικά ένα βράδυ θα φύγει από κοντά της.

Η οδύνη γι’ αυτό που έχασε θα την οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές και σε ανθρώπους που θα την παρασύρουν στα πιο σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια της νύχτας.

Όταν συνειδητοποιήσει το άσχημο παιχνίδι που της έπαιξε η μοίρα, θα είναι πια αργά. Πρέπει να εξαφανιστεί, για να σώσει τη ζωή τη δική της και των ανθρώπων που αγαπάει

Το κακό όμως δεν επαναπαύεται. Ψάχνει, και θα βρει αυτό που τόσο ποθεί. Και τότε η Αθηνά θα έρθει αντιμέτωπη με τους χειρότερους εφιάλτες της.


Απόσπασμα από το βιβλίο:

«Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, κοπέλα μου…»
Μια φράση που άκουγα συχνά από έναν ασθενή μου στο δωμάτιο 375. Πάντα μου έπιανε το χέρι στοργικά και με μάτια μεγάλα από φόβο μου το έσφιγγε για να εμπεδώσω καλά αυτά τα λόγια. Αλλά κανένας δεν λογάριαζε έναν ηλικιωμένο με Αλτσχάιμερ.
«Η πραγματική ζωή του καθενός δεν είναι αυτή η οποία ζει…» Η φωνή μου αντήχησε δυνατά μέσα στο μισοσκόταδο. «Σωστά;»
Δεν πήρα καμία απάντηση.
Ποτέ δεν συγκαταλεγόταν στα «πιστεύω» μου ότι οι άνθρωποι ήταν κατά βάση καλοί. Ήξερα από προσωπική πείρα ότι οι άνθρωποι ήταν κατά βάση εγωιστές και άσπλαχνοι.
Κοίταξα το παραθυράκι ψηλά στον τοίχο απέναντι μου. Πίσω από τα σκουριασμένα του κάγκελα διακρινόταν το ολόγιομο φεγγάρι. Ο χώρος σχεδόν άδειος τριγύρω μύριζε μούχλα και η υγρασία έκανε το δέρμα μου να κολλάει. Η λάμπα φθορισμού από πάνω μου τρεμόπαιξε και με δυσκολία κατάφερα ν’ αντικρίσω το βλέμμα του. Με κοίταξε με μάτια που πετούσαν φωτιές. Θυμός και φόβος μαζί. Χαμογέλασα. Πάλεψε να ελευθερωθεί μουγκρίζοντας, αλλά μάταια. Είχε αρχίσει να κοκκινίζει. Δυσκολευόταν να πάρει ανάσα. Με μια δρασκελιά βρέθηκα δίπλα του και τράβηξα το πανί από το στόμα του λίγο πιο έξω.
«Λέω ό,τι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται τελικά… Έτσι;»
Άδειασα το περιεχόμενο του νεσεσέρ πάνω στο μοναδικό σιδερένιο τραπέζι και ετοίμασα σχολαστικά τα απαραίτητα.
[…]
Τα λόγια εκείνου του ασθενή είχαν επαληθευτεί.
Οι περισσότεροι από αυτούς που γνωρίζεις έχουν δύο πρόσωπα. Αυτό που θέλουν να δείχνουν προς τα έξω και ένα άλλο, αυτό που προσπαθούν καλά να το κρύψουν, αλλά όσο και αν προσπαθούν κάποια στιγμή βγαίνει στην επιφάνεια. Και τότε όλα όσα πίστευες διαψεύδονται, η εικόνα που είχες καταστρέφεται και όλες οι ωραίες αναμνήσεις που έχεις ζήσει σε κάνουν να πονάς γιατί τίποτα δεν ήταν αληθινό.
Ή ήταν;
Κοίταξα ξανά το φεγγάρι και ύστερα για τελευταία φορά τα μάτια του.

Δείτε ακόμα:  Μαρία Κυριαζή: Διαταραχές οπτικής αντίληψης και ασκήσεις αντιμετώπισης

 Μαρία ΚυριαζήΤο σημείωμα της συγγραφέως για το βιβλίο:

«Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται τελικά…»
Ισχύει, σε κάποιες περιπτώσεις. Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα και από μια άλλη οπτική γωνία, να μην είμαστε πάντα απόλυτοι και αυτό σε αρκετά επίπεδα.  Ένα είναι στις προσωπικές μας σχέσεις, στη δουλειά μας, τη συναναστροφή μας με άλλους ανθρώπους. Δεν ξέρεις τι μπορεί
να περνάει ο άλλος και τι είναι αυτό που τον έχει οδηγήσει σε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Συχνά γίνονται παρεξηγήσεις κι αυτό γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Επίσης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πόσα παιδιά ή και ενήλικες είναι
δυστυχισμένοι για την ίσως ψεύτικη ζωή που τους πλασάρει ο διαδικτυακός τους φίλος; Και το πιο σημαντικό, εκεί έξω στη ζωή θα συναντήσεις το κακό καμουφλαρισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να σε δελεάσει, ανθρώπους που θα σε πλησιάσουν με δόλο, κρύβοντας αυτό που πραγματικά είναι. Ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός….

Μαρία Κυριαζή

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.