Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: «Το “Αττικό” γέμισε με τον μύκητα Candida auris – Νοσηλεύονται 7 ασθενείς – Οι 4 στη ΜΕΘ»

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: «Το “Αττικό” γέμισε με τον μύκητα Candida auris – Νοσηλεύονται 7 ασθενείς – Οι 4 στη ΜΕΘ»

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), περιγράφει μια άκρως ανησυχητική εικόνα στο νοσοκομείο «Αττικό».

Σύμφωνα με καταγγελία, οι διάδρομοι έχουν πλημμυρίσει…από ράντζα μετά την χθεσινή εφημερία και δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι υπάρχει διασπορά ενδονοσοκομειακής λοίμωξης από τον μύκητα Candida auris.

Επτά ασθενείς στο Αττικό Νοσοκομείο, προσβλήθηκαν από το ενδονοσοκομειακό πολυανθεκτικό μικρόβιο Candida auris, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

«Το Αττικό Νοσοκομείο είναι γεμάτο με το μύκητα Candida auris. Nοσηλεύονται 7 περιστατικά που έχουν προσβληθεί από το μύκητα εντός του νοσοκομείου εκ των οποίων 3 περιστατικά στη παθολογική κλινική και 4 περιστατικά στις ΜΕΘ», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην καταγγελία τους.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, ο μύκητας δεν είναι καινούργιος στο Αττικό. Θερίζει από πέρυσι.

«Πέρυσι τα περιστατικά με τον μύκητα είχαν φθάσει πάνω από 30 και νοσηλευόνταν σε μια κλινική. Στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ασθενείς.

Η διασπορά του μύκητα είναι συνεχής. Και πως να μην είναι με τέτοιο χάος που επικρατεί στις εφημερίες, ράντζα, με μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Δύο νοσηλευτές σε κάθε κλινική ασφυκτικά γεμάτες με κρεβάτια και ράντζα», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Αττικόν: Γέμισε με ράντζα μετά την εφημερία

Στο πλαίσιο της ίδιας καταγγελίας οι εργαζόμενοι αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά το τεράστιο πρόβλημα με την ύπαρξη των ράντζων, που πλημμυρίζουν τους διαδρόμους του «Αττικόν», μετά από κάθε εφημερία.

Έως τις 7 το απόγευμα είχαν προσέλθει στα Τμήματα Επειγόντων (ΤΕΠ), σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, 620 ασθενείς και έγιναν 135 εισαγωγές, ενώ αναπτύχθηκαν 70 ράντζα. Στα ΤΕΠ επικράτησε το «απόλυτο χάος», όπως λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Δείτε ακόμα:  Πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας

Επίσης, προσθέτουν πως οι ασθενείς περίμεναν 8 και πλέον ώρες, να εξυπηρετηθούν.

«Πραγματικός εφιάλτης. Κόλαση. Πάνω από 150 ασθενείς περίμεναν πλέον των 8 ωρών να εξυπηρετηθούν. Το νοσοκομείο διαθέτει 90 φορεία που ήταν γεμάτα με ασθενείς και οι τραυματιοφορείς δεν έχουν διαθέσιμα φορεία να μεταφέρουν ασθενείς», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News