Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη και θα ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν αποκλείεται η διαδικασία να προχωρήσει και στην απολογία της 37χρονης κατηγορουμένης
Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για την επίθεση με βιτριόλι, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων της υπόθεσης, ενώ δεν αποκλείεται η διαδικασία να προχωρήσει και στην απολογία της 37χρονης κατηγορουμένης.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξετάστηκαν περισσότεροι από δέκα μάρτυρες μεταξύ των οποίων και οι γιατροί της Ιωάννας Παλιοσπύρου αλλά και ο 40χρονος άνδρας που προκάλεσε τη ζήλια της Έφης. Ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν σήμερα ήταν συνάδελφοι της Ιωάννας αλλά και ένας γείτονάς της, ο οποίος αναγνώρισε την κατηγορουμένη ως την γυναίκα που βρισκόταν συχνά πριν την επίθεση στην γειτονιά τους. Κατάθεση έδωσε, επίσης, και μία συνάδελφος της 37χρονης, η οποία είπε πως την ημέρα της επίθεσης, 20 Μαίου 2020, η κατηγορουμένη δεν πήγε στη δουλειά της καθώς είχε ζητήσει άδεια επικαλούμενη προσωπικούς λόγους. “Στις 21 Μαίου, είπε η μάρτυρας, όταν επέστρεψε στη δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι που να μου κάνει εντύπωση, αλλά τις επόμενες μέρες φαινόταν σαν κάτι να την απασχολούσε και να ήταν στενοχωρημένη. Για τα προσωπικά της ήξερα ότι δεν είχε σταθερή μόνιμη σχέση αλλά είχε σχέση με κάποιον Ν. δεν θυμάμαι επίθετο”.
Στην κατάθεση του ο γείτονας της Ιωάννας είπε πως αναγνωρίζει την κατηγορουμένη ως την γυναίκα που παρακολουθούσε το σπίτι του θύματος από τις 22 Ιανουαρίου 2020, όποτε ο γιος του την είδε κρυμμένη σε μία πρασιά και τον ειδοποίησε. Ο μάρτυρας βγήκε στο μπαλκόνι, όπως είπε, και φώναξε προς την κατεύθυνση της πρασιάς “θέλετε κάτι;” και τότε “έφυγε τρέχοντας. Κατάλαβα από το δρασκελισμό ότι ήταν γυναίκα και μάλιστα νέα γυναίκα. Πήρα ένα φίλο μου ταξιάρχο να ελέγξει την περιοχή γιατί είχαν συμβεί κλοπές. Ενημέρωσα τους συγκατοίκους στη πολυκατοικία. Μετά από κάποιες ημέρες ενημερώθηκα ότι το ίδιο πρόσωπο ήταν κάτω από την πολυκατοικία μας και πήγαινε μέχρι την πολυκατοικία της Ιωάννας. Μετά από δυο ημέρες ξανά είδα το ίδιο πράγμα. Την ρώτησα και της είπα ότι είναι δημόσιος χώρος και μου απάντησε: “Δεν θα σου δώσω αναφορά”. Το ίδιο βράδυ ήταν πάλι κάτω. Κατεβήκαμε ξανά κάτω και έφυγε” ανέφερε ο μάρτυρας ο οποίος τόνισε πως όλοι οι γείτονες την παρακολουθούσαν αυτήν την γυναίκα “γιατί είχαν καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει. Εκείνη ερχόνταν απόγευμα μετά τις 7”, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.
Στην κατάθεσή του ένας κουρέας που το κατάστημα του βρίσκεται 20 μέτρα από το σημείο της επίθεσης έδωσε την εικόνα της Ιωάννας που αντίκρισε λίγα δευτερόλεπτα αφού η 36χρονη δέχθηκε το καυστικό υγρό. Ο μάρτυρας έσπευσε αμέσως μόλις άκουσε την φωνή της Ιωάννας. “Η κοπέλα έβγαζε μπουρμπουλήθρες, έλιωνε μπροστά. Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου. Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Ελιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Ειχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνετε μέσα κρέας» είπε ο μάρτυρας.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Πολιτική Αγωγή επανέφερε το αίτημα για την κλήτευση των δύο μαρτύρων, ενός 36χρονου άντρα και μίας γυναίκας, που δέχθηκαν μετά την επίθεση κλήσεις από την κατηγορουμένη. Ο εισαγγελέας είπε πως επιφυλάσσεται να υποβάλει πρόταση επί του αιτήματος με σκεπτικό πως αν τίθεται ζήτημα συμμέτοχων, αυτό, όπως είπε, δεν αποτελεί αντικείμενο της δίκης και αν προκύψει τότε το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει στην Εισαγγελία τα πρακτικά για να κινηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης για συνέργεια. “Η εξέταση ενός τέτοιου προσώπου ως μάρτυρα, δημιουργεί κίνδυνο ακυρότητας και για τον λόγο αυτό επιφυλάσσομαι” ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Δείτε ακόμα:  Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού αύριο – Χιονοπτώσεις ακόμα και στα ημιορεινά τμήματα της Αττικής

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News