Κλέαρχος Μαρουσάκης: Το έντονο το δεύτερο κύμα της «Μήδειας» θα φέρει χιόνι και στον Πειραιά!

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Το έντονο το δεύτερο κύμα της «Μήδειας» θα φέρει χιόνι και στον Πειραιά!

NEWS ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το δεύτερο κύμα της «Μήδειας» με πολύ χιόνι στην Αττική αναμένουν οι μετεωρολόγοι, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να εκτιμά ότι θα το στρώσει και στο κέντρο της Αθήνας. και του Πειραιά

«Χιονόστρωση και στο κέντρο της Αθήνας» βλέπει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, στη νέα, τελευταία του πρόγνωση για την κακοκαιρία «Μήδεια» που θα σφυροκοπήσει ακόμα πιο έντονα την Αττική τις επόμενες ώρες και μέχρι την Τρίτη το βράδυ.

Γιατί το δεύτερο κύμα της «Μήδειας» θα είναι πιο έντονο

Δείτε ακόμα:  Γιορτή σήμερα 12/12: Γιορτάζει ο Άγιος Σπυρίδωνας, πολιούχος του Πειραιά-video

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος του OPEN, έχει δημιουργηθεί ένα βαρομετρικό χαμηλό, με αποτέλεσμα, καθώς μετατοπίζεται πιο νότια, να ενισχύει την κακοκαιρία στα ανατολικά και ηπειρωτικά τμήματα και βεβαίως στην Αττική και την Εύβοια.

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Μέχρι και το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα επιμείνουν σε Αττική και Βοιωτία και προς την περιοχή της Εύβοιας, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο και σιγά σιγά θα μετατεθούν τονίζει ο μετεωρολόγος.

Δείτε ακόμα:  Κυριακή 23 Μάϊου: Ανοιχτά τα καταστήματα – Το ωράριο λειτουργίας

Το βράδυ ξεκινάει το δεύτερο κύμα.

Για την Αττική, επισημαίνει πως αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντροβόρεια, μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες και τα ξημερώματα όταν τα φαινόμενα θα γίνουν πιο έντονα. «Πλησιάζει η δεύτερη διαταραχή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Θα πέσει αρκετό χιόνι», όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις στο σύνολο του νομού Αττικής, τοπικά τα φαινόμενα ίσως θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά γιατί θα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Δείτε ακόμα:  Καμίνι η Αττική: 72 βαθμοί Κελσίου η ανώτατη θερμοκρασία που καταγράφηκε στην Αθήνα (video)

Αναλυτικά η πρόγνωσή του:

Newsroom | Pireas News