Κολοκούρης – Τσουβάλας: Ποια τα αμφιλεγόμενα βιογραφικά τους. Αμήχανος ο Μητσοτάκης [video]

Κολοκούρης – Τσουβάλας: Ποια τα αμφιλεγόμενα βιογραφικά τους. Αμήχανος ο Μητσοτάκης [video]

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέφανος Κολοκούρης – Κωνσταντίνος Τσουβάλας: Σε πονοκέφαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναδεικνύονται ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο Γενικός Γραμματέας με τα αμφιλεγόμενα βιογραφικά.

Εμφανώς ενοχλημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στη συνέντευξη Τύπου για ποιο λόγο αναβάθμισε πρόσωπα που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδιώξει μετά την τραγωδία στο Μάτι.

-Δημοσιογράφος « Ο κ. Τσίπρας σας κατηγόρησε ότι όχι μόνο κρατήσατε αλλά αναβαθμίσατε πρόσωπα τα οποία εκείνος εξεδίωξε μετά το Μάτι. Πώς απαντάτε σε αυτή την κριτική;

-Κ.Μητσοτάκης: «Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεστε»

-Δημοσιογράφος: «Στους Κολοκούρη και Τσουβάλα»

-Κ. Μητσοτάκης: «Ο αρχηγός της αστυνομίας έγινε υπαρχηγός επί ΣΥΡΙΖΑ. Και στη συνέχεια λόγω της φυσικής επετηρίδας έγινε αρχηγός. Φαντάζομαι αν ήξερε κάτι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή».

Η απάντηση Μητσοτάκη έκανε άισθηση γιατί ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας έγινε πράγματι αρχηγός της ΕΛΑΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2016, αλλά αποστρατεύτηκε το 2018 μετά την τραγωδία στο Μάτι και πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ακόμα:  Άρση Lockdown: Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση των μέτρων τα Χριστούγεννα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να τον κάνει γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην απάντησή του δεν αναφέρθηκε καθόλου στο γιατί έκανε αρχηγό της Πυροσβεστικής τον Στέφανο Κολοκούρη, επιλογή που προκάλεσε την οργή των κατοίκων στο Μάτι οι οποίοι με επιστολή τους ζητούσαν να τον αποπέμψει.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στην επιστολή τους «Ο κ. Κολοκούρης διατηρώντας μια από τις σημαντικότερες θέσεις που αφορούν στη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, με την παντελή απουσία του, μας άφησε να καιγόμαστε, κυριολεκτικά, αβοήθητους.

Από μια φωτιά, η οποία έκαιγε, επί μία ώρα και, σε χαμηλή βλάστηση, προτού φτάσει στον πρώτο Οικισμό, από τους 5 συνολικά όμορους, που έπληξε».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Για «αναπαραγωγή fake news σε ζωντανή μετάδοση» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κκ Τσουβάλα και Κολοκούρη μετά την τραγωδία στο Μάτι, ως επιχειρησιακά υπεύθυνους» και πως «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν».

 

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«Σε ερώτηση της κας Σαμαρά από το News247 γιατί η ΝΔ αναβάθμισε τους υπαίτιους στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης αναπαρήγαγε fake news σε ζωντανή μετάδοση.

Είπε ότι τους αναβάθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κυρίους Τσουβάλα και Κολοκούρη μετά την τραγωδία στο Μάτι, ως επιχειρησιακά υπεύθυνους.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν».

Δείτε το αμφιλεγόμενο βιογραφικό του Στέφανου Κολοκούρη και του Κωνσταντίνου Τσουβάλα:

Στέφανος Κολοκούρης Βιογραφικό

Ο Στέφανος Κολοκούρης γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Κατετάγη στο Σώμα το 1991 και αποφοίτησε από τη σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1995 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του ο Στέφανος Κολοκούρης προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή, έλαβε πολλές ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων του Χρυσού Σταυρού Τιμής, του Ταξιάρχη του Φοίνικα και του Ταξιάρχη Τιμής.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός στον 1ο, 2ο, 5ο ΠΣ Αθηνών και στο 199-ΣΕΚΥΠΣ, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων, Διοικητής ΠΥ Μεγάρων, εκπαιδευτής στη Σχολή Πυροσβεστών και στην Πυροσβεστική Ακαδημία, όμως τα περισσότερα χρόνια του υπηρέτησε στην 1η ΕΜΑΚ, καταλαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης για συνολικά 18 έτη και ουσιαστικά ταύτισε το όνομά του με τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Τον Μάρτιο του 2014 ο Στέφανος Κολοκούρης προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε στη θέση του διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ.

Τον Φεβρουάριο του 2016 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής.

Τον Φεβρουάριο του 2018 τοποθετήθηκε ως Συντονιστής Επιχειρήσεων (με έδρα τον Πειραιά), για τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Στερεάς Ελλάδας, Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου & Κρήτης.

Ο Στέφανος Κολοκούρης έχει λάβει μέρος σε πολλές και δύσκολες επιχειρήσεις τόσο διάσωσης, όσο και κατάσβεσης αστικών και δασικών πυρκαγιών.

Ενδεικτικά αναφέρονται: Οι σεισμοί στο Αίγιο το 1995 και στην Αθήνα το 1999, στο Μαρόκο το 2003, στη Λέσβο και στην Κω το 2017, στην επιχείρηση μετά τη συντριβή του αεροσκάφους «HELIOS» στο Γραμματικό Αττικής, στις πλημμύρες στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο το 2017, στο Μαντούδι και στο Προκόπι Ευβοίας το 2018, στις δασικές πυρκαγιές στα Κύθηρα και στον Κάλαμο Αττικής το 2017, στην Κινέττα Αττικής και στα Ψαχνά Ευβοίας το 2018.

Μετά την αποφοίτησή του από την Πυροσβεστική Ακαδημία, ο Στέφανος Κολοκούρης φοίτησε το 2002 στη Σχολή Πολιτικής Προστασίας στη Βαλάμπρ της Γαλλίας, ενώ το 2003 παρακολούθησε το Σχολείο «Τακτικές Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών» και «Αντιμετώπισης συμβάντων με Όπλα Μαζικής Καταστροφής». Το 2006 φοίτησε στο Σχολείο «Τεχνικές Διάσωσης σε Σήραγγες» στη Γαλλία, το 2008 στο Σχολείο «Σπηλαιοδίασωσης» στην Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία και στο Σχολείο «Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών» στον Καναδά. Το 2011 εκπαιδεύτηκε στο Σχολείο «Αντιμετώπισης συμβάντων με Όπλα Μαζικής Καταστροφής», το 2018 στο Σχολείο «Εργασία σε ύψος με χρήση σχοινιών» και, τέλος, το 2012 φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ήταν από τους πρώτους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος που εκπαιδεύθηκαν από την Αμερικανική Αποστολή (United States Forest Service law Enforcement and Investigations) και πήραν πιστοποίηση γνώσεων στο αντικείμενο «Προέλευση και Αιτίες Δασικών Πυρκαγιών» (wild fire origin and cause determination course).

Ο Στέφανος Κολοκούρης είναι πατέρας δύο παιδιών.

Κωνσταντίνος Τσουβάλας Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας γεννήθηκε στους Ραφταναίους Τζουμέρκων του Νομού Ιωαννίνων, το έτος 1962.

Αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών το έτος 1980.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1981 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1986.

Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988).

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999).

Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 παρακολούθησε, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα «Διοίκηση – Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», του οποίου είναι κάτοχος πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης .

Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2004 – 2005.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ως Επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης – Νομοθεσίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το έτος 2001 έως το έτος 2008 υπηρέτησε στο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών, ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής του Ταμείου.

Από το έτος 2009, που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και εν συνεχεία ως Υποστράτηγος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Τον Ιούλιο του 2012, ως Υποστράτηγος ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 23/9/2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 23/10/2013 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου.

Την 5/3/2015 ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 16/02/2016 επελέγη απο το ΚΥ.Σ.Ε.Α. ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έως την 05-08-2018.

fimes.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News