Κορονοπάρτυ: Διαδικτυακά καλέσματα για παράνομα πάρτυ σε βίλες και AirBnb

Κορονοπάρτυ: Διαδικτυακά καλέσματα για παράνομα πάρτυ σε βίλες και AirBnb

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεκάδες είναι τα παράνομα πάρτι που στήνονται καθημερινά στην Αττική, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από δεκάδες νεαρούς, που αψηφούν τον κίνδυνο και διοργανώνουν ξέφρενο ξεφάντωμα μέχρι το πρωί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, τα κορονοπάρτυ στήνονται μέσα σε λίγες ώρες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ιδιωτικών ομάδων. Για τα κρυφά ιδιωτικά πάρτι που διοργανώνονται, τα καλέσματα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται και λέξεις «κλειδιά», ούτως ώστε να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο, χωρίς να αφήνουν υπόνοιες, ότι διοργανώνεται κάποιο πάρτυ, πολλά από τα οποία ξεκινούν με το φως του ήλιου και κρατούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα ξέφρενα πάρτυ διοργανώνονται σε σπίτια, βίλες, AirBnb, ξενοδοχεία και τα έχουν όλα: Δυνατή μουσική, άφθονο αλκοόλ και ακριβοπληρωμένους dj’s. Οι προσκεκλημένοι σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 100 άτομα, ενώ στο πάρτυ δουλεύει επαγγελματίας μπάρμαν, αλλά και πορτιέρης σε ρόλο τσιλιαδόρου, προκειμένου αν καταφθάσει η αστυνομία, να ενημερώσει εγκαίρως τους διοργανωτές. Όσο για την ταρίφα-είσοδο, πληρώνεται με ειδικό τρόπο.

Οι ηλεκτρονικές προσκλήσεις

Το Mega παρουσίασε πώς στέλνονται οι ηλεκτρονικές προσκλήσεις, σε όσους ο διοργανωτής έχει αποφασίσει να πάρουν μέρος στο κορονοπάρτυ. Με ένα προσωπικό μήνυμα στο messenger γίνονται γνωστές οι πρώτες λεπτομέρειες. Μάλιστα πολλοί από τους διοργανωτές των μεγάλων ιδιωτικών πάρτυ στην Αθήνα είναι οι ίδιοι με εκείνους που στήνουν και τα ξέφρενα πάρτυ σε βίλες της Μυκόνου.

Η αστυνομία τον τελευταίο μήνα έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες πρόστιμα των 300 ευρώ σε νεαρούς που έχουν πάρει μέρος σε παράνομα κορονοπάρτυ, ενώ οι διοργανωτές που συλλαμβάνονται, εκτός από το πρόστιμο των 3.000 ευρώ, έρχονται αντιμέτωποι και με την δικαιοσύνη.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά σε αυτοκίνητο στην Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News