Κρίσιμο να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς με την τρίτη δόση – Η διασπορά του ιού είναι μεγάλη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Θα έχουμε μηδενικά κρούσματα τον Απρίλιο αν το 67% του πληθυσμού έχει κάνει τρεις δόσεις μέσα στον Φεβρουάριο»
«Αυτή την στιγμή υπάρχει μια σταθεροποίηση και σε κάποιες περιοχές της χώρας υπάρχει μια μικρή αναστροφή της πορείας της πανδημίας. Αυτό δείχνει ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της πανδημίας είναι στο 0,81. Έχει ανεβεί από το 0,67 που ήμασταν πριν από τέσσερις ημέρες. Βεβαίως, είναι κάτω από τη μονάδα οπότε είμαστε θεωρητικά σε πτώση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Οι άνθρωποι που έχουν κάνει τις δύο δόσεις να κάνουν και την τρίτη δόση. Έτσι θα μειώσουμε την πορεία του ιού στην κοινότητα και έτσι θα οδηγηθούμε σε μια σταδιακή αποσυμφόρηση του Συστήματος Υγείας».
«Ειδικά την περίοδο των εορτών τα πραγματικά κρούσματα είναι περισσότερα από αυτά που έχουν καταγραφεί. Αυτό λαμβάνεται υπόψη στους υπολογισμούς που κάνουμε. Γι αυτό λέω ότι είναι κρίσιμο να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς με την τρίτη δόση που κάνει σημαντική τη διαφορά».
Όπως τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης «θα έχουμε μηδενικά κρούσματα τον Απρίλιο αν το 67% του πληθυσμού έχει κάνει τρεις δόσεις μέσα στον Φεβρουάριο. Είναι στο χέρι μας αυτή την στιγμή η κατάσταση». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αν διατηρήσουμε τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού τους σημερινούς θα έχουμε μέχρι τέλος Ιουνίου 2.600 νεκρούς από ότι αν εμβολιαζόμασταν πιο γρήγορα. Είναι αμαρτία να μιλάμε για εκατοντάδες νεκρούς την ημέρα, την στιγμή που μπορούμε να το αποφύγουμε».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή Γυμνασίου μέσα στο σχολείο

Newsroom | Pireas News