Λιμάνι Πειραιά: Ολοκληρώθηκε η μελέτη του Αστεροσκοπείου για τους αέριους ρύπους

Λιμάνι Πειραιά: Ολοκληρώθηκε η μελέτη του Αστεροσκοπείου για τους αέριους ρύπους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κάλλιο αργά παρά ποτέ ! 18 μήνες έχουν περάσει αφότου ολοκληρώθηκε η μελέτη του Αστεροσκοπείου για τους αέριους ρύπους του Πειραιά με εξειδίκευση στην περιοχή του λιμανιού!
 
18 μήνες σιγή ιχθύος από την Περιφέρεια Αττικής που χρηματοδότησε την έρευνα με 89000 ευρώ από τα χρήματά μας
 
Επιτέλους, μετά την απαίτηση της Οικολογικής Συμμαχίας και του Παρατηρητηρίου της Πειραϊκής , η περιφέρεια Αττικής Δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της Ερευνας !
 
Αποτελέσματα:
 
• Ο Πειραιάς αναδεικνύεται πάλι αρνητικός πρωταθλητής του λεκανοπεδίου στους ρύπους. Πρώτος στον ρύπο Οργανικό Ανθρακα άκρως επικίνδυνος για την Δημόσια Υγεία ,καθότι ρύπος καρκινογόνος και μεταλλαξιογόνος.
 
• Οι συγκεντρώσεις νικελίου και βαναδίου λόγω της δραστηριότητας του λιμένα ενισχύονται κατά τη θερμή περίοδο του έτους, ενώ παρατηρούνται υψηλές συγκεντρώσεις όλων των ρύπων που σχετίζονται με καύση πετρελαίου, ειδικά κατά την επικράτηση δυτικών ανέμων.
• Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή του Πειραιά υποεκτιμάται σε διαχρονική βάση
• Υπάρχει πληθώρα πρωτογενών πηγών ρύπανσης
• Οι σταθμοί μέτρησης που έχουν εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά από άλλους φορείς (ΔΕΗ, ΟΛΠ) δεν αναφέρουν τα δεδομένα τους.
 
Προτείνονται:
• περαιτέρω μελέτες για στοχευμένη αξιολόγηση της ναυτιλιακής επίδρασης ανά κατηγορία δραστηριότητας , διότι στην παρούσα μελέτη ήταν δυσχερής η αξιολόγηση των ρύπων των ελλιμενισμένων κρουαζιερόπλοιων !
• Η εγκατάσταση δικτύου συνεχούς παρακολούθησης συγκεντρώσεων ΡΜ2.5, με χρήση μετρητών χαμηλού κόστους, σε πολυάριθμες θέσεις εντός της Π.Ε. Πειραιά.
 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  ΠΕΝΕΝ: Νέα απεργία την ερχόμενη Τετάρτη 16/6 από τους ναυτεργάτες για το εργασιακό νομοσχέδιο

Η Ελένη Ρίτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Graphic design και δημόσιες σχέσεις . Είναι λάτρης των social media και αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα.