Λιμάνι Πειραιά: Θλίψη και οργή για τον θάνατο εργαζόμενου της Cosco (video)

Λιμάνι Πειραιά: Θλίψη και οργή για τον θάνατο εργαζόμενου της Cosco (video)

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν στο λιμάνι του Πειραιά οι εργαζόμενοι στους προβλήτες της κινέζικης εταιρίας COSCO, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για την πρόσφατη τραγική απώλεια συναδέλφου τους.

Ξεχειλίζει η θλίψη και η οργή στις εγκαταστάσεις της COSCO μετά τον άδικο χαμό του 46χρονου Δημήτρη Δαγκλή. Ο συνάδελφος τους παρασύρθηκε από γερανογέφυρα και άφησε την τελευταία του πνοή λίγα λεπτά πριν φύγει από τη δουλειά του.

Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της COSCO στους προβλήτες δύο και τρία μιλούν για εργασιακό γκέτο και ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Οι συνάδελφοι του άτυχου 46χρονου στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά κάνουν λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ένα από τα αιτήματά τους είναι και η συγκρότηση επιτροπής για την υγιεινή και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας τους.

Δείτε ακόμα:  Χωρίς πλοία και αύριο - Νέα 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης, αποφάσισαν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία

«Και βέβαια είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα….να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες ώστε αν έχουμε εργατικά ατυχήματα από τα οποία τα προηγούμενα χρόνια να ήταν ήδη θανατηφόρα» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής.

Συγκεκριμένα ζητούν μονιμοποίηση των εργαζομένων, συλλογική σύμβαση εργασίας, εργατικές ομάδες που να αποτελούνται από έξι άτομα και όχι τέσσερα που ισχύει σήμερα και ανθρώπινες βάρδιες εργασίας χωρίς εξαντλητικά ωράρια.

«Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε λύση. Έχουμε κάνει συναντήσεις με πολιτική ηγεσία και εργοδοσία. Θα καταλάβουν ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση και να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων» συμπλήρωσε ο κ. Μπεκρής.

Οι εργαζόμενοι στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων με αποφάσεις του Σωματείου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με 48ωρη απεργία την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο.

Newsroom | Pireas News