MasterChef 5 Τελικός: Μεγάλη νικήτρια η Μαργαρίτα Νικολαϊδη (βίντεο)

MasterChef 5 Τελικός: Μεγάλη νικήτρια η Μαργαρίτα Νικολαϊδη (βίντεο)

MASTERCHEF MEDIA NEWS

Βραδιά τελικού για το MasterChef 5 και οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχθηκαν με επίσημο ένδυμα τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη και τον Διονύση Σαρακίνη, όπου τους ανακοίνωσαν την τελευταία μαγειρική δοκιμασία, που έπρεπε να αντιμετωπίσουν για να ολοκληρωθεί η τελική αξιολόγησή τους.

Έχοντας φτάσει πλέον μια ανάσα από το φινάλε αυτού του συναρπαστικού μαγειρικού ταξιδιού, οι δύο μάγειρες ανέμεναν με αγωνία την αποκάλυψη των πιάτων αντιγραφής ενός από τους κορυφαίους chef της Μεγάλης Βρετανίας, του Jason Atherton.

Τα απαιτητικά πιάτα του μαγειρικού αυτού θρύλου, που κλήθηκαν οι δύο φιναλίστ να αντιγράψουν, μαρτυρούσαν τη σημαντικότητα του σημείου, που έχουν φτάσει στον διαγωνισμό. Πλέον τίποτα δεν χωρούσε ως δικαιολογία και η ικανότητα ήταν αυτή που θα θριάμβευε. Αυτοσυγκέντρωση, ηρεμία, καθαρό πνεύμα και αγάπη για ό,τι κάνουν, ήταν τα κύρια υλικά για να κατακτήσουν την κορυφή του MasterChef.

Η πρώτη δοκιμασία του τελικού

Η πρώτη δοκιμασία του τελικού του MasterChef ξεκίνησε με ανατροπή. Άλλωστε, φέτος οι παίκτες ήταν συνηθισμένοι στις ανατροπές και τις εκπλήξεις, οπότε ήταν αναμενόμενο ότι θα δούμε καινούργια πράγματα.

Για πρώτη φορά σε τελικό του MasterChef, είχαμε ομαδική δοκιμασία. Οι δύο φιναλίστ, η Μαργαρίτα Νικολαϊδη και ο Διονύσης Σαρακίνης επέλεξαν ο καθένας δύο πρώην συμπαίκτες τους και πήραν μέρος σε μια “ομαδική”, όπου έπρεπε να ετοιμάσουν ένα μενού τριών πιάτων.

Η Μαργαρίτα συνεργάστηκε με τη Μαρίνα Ντεμολλάι και τον Παύλο Χάππιλο, ενώ ο Διονύσης Σαρακίνης με τον Τζιοβάνι Σκαράτζι και τον Αλέξανδρο Συνοδινό.

Στο φινάλε της δοκιμασίας, οι τρεις κριτές ανακοίνωσαν με μια βαθμολογία (ο μέσος όρος των βαθμών τους) τα αποτελέσματα. Μεγάλη νικήτρια στην πρώτη δοκιμασία του MasterChef αναδείχθηκε η Μαργαρίτα με 8/10, ενώ ο Διονύσης είχε 7/10.

Δείτε ακόμα: MasterChef: Το παρασκήνιο της πρότασης «μαμούθ» του Ατζούν στους κριτές – Η αντιπρόταση του Star

Η δεύτερη δοκιμασία του τελικού

Δεύτερη δοκιμασία του τελικού στο MasterChef κι οι δύο φιναλίστ έβαλαν τα δυνατά τους για να εντυπωσιάσουν τους τρεις κριτές με τα πιάτα τους.

Διονύσης Σαρακίνης και Μαργαρίτα Νικολαϊδη βρέθηκαν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Sani Resort, στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής και για αυτούς είχε ετοιμαστεί μια απαιτητική δοκιμασία.

Οι δυο τους θα έπρεπε να δημιουργήσουν τρία πιάτα σε 2,5 ώρες: ένα ορεκτικό, ένα κυρίως πιάτο με βάση το ψάρι κι ένα άλλο κυρίως με βάση το κρέας. Η σιγουριά στοίχισε στον Διονύση αφού οι κριτές όχι μόνο δεν έμειναν τόσο ικανοποιημένοι από το ψήσιμο αλλά είχε ξεχάσει και κόκαλα στο κρέας, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Σωτήρη Κοντιζά.

Θα σταθεί αυτό εμπόδιο για να φτάσει ο Διονύσης στη νίκη;

Η τρίτη δοκιμασία του τελικού

Μια νέα μέρα ξημέρωσε στο Sani Resort. Aναγνωρισμένο ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως, το Sani Resort αποτελεί ένα οικολογικό καταφύγιο, με έντονες δράσεις στον χώρο της γαστρονομίας, με φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας αλλά και με συνεργασίες με chef που είναι βραβευμένοι με αστέρια Michelin.

Η ώρα του τρίτου μέρους του τελικού ξεκίνησε με πιάτα αντιγραφής ενός chef που άρχισε να κερδίζει βραβεία, από τα πρώτα του κιόλας μαγειρικά βήματα. Έχοντας ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη αποκλειστικά για να τιμήσει με την παρουσία και την εμπειρία του τον τελικό του MasterChef 5, ο παγκοσμίου φήμης, σουηδικής καταγωγής γαστρονομικός δημιουργός του εστιατορίου Aska, Fredrik Berselius, έκανε αρκετά δύσκολο το έργο της Μαργαρίτας Νικολαΐδη και του Διονύση Σαρακίνη.

Ύστερα από αρκετό καιρό, οι δύο φιναλίστ βρέθηκαν σε μια επαγγελματική κουζίνα, εκτός αυτής του MasterChef. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, απολαμβάνουν τη σημερινή μαγειρική, αφού τα πιάτα του Fredrik Berselius είναι κάτι παραπάνω από απαιτητικά! Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηρίσει αυτή δοκιμασία ως ένα «συμπυκνωμένο» σεμινάριο 3 ημερών!

Δείτε ακόμα:  MasterChef spoiler 5 Μαρτίου: Αυτοί κερδίζουν σήμερα-video

Η επιστροφή στην κουζίνα του MasterChef 5 ίσως να ανακούφισε τους δύο φιναλίστ του μεγάλου τελικού, τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη και τον Διονύση Σαρακίνη, όχι όμως για πολύ, καθώς το επόμενο και πολύ απαιτητικό μέρος του τελικού μόλις άρχιζε.

Αν και είχαν μαγειρέψει εμπνευσμένοι από τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής και είχαν κάνει μια από τις δυσκολότερες προσπάθειες αντιγραφής των πιάτων του chef Fredrik Berselius, τα δύσκολα εκείνη τη στιγμή άρχιζα!

Οι δυο φιναλίστ κλήθηκαν σε μια μαραθώνια δοκιμασία προκειμένου να παρουσιάσουν στους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ένα δικό τους μενού. Ένα αναβαθμισμένο, επιπέδου MasterChef 5, ολοκληρωμένο μενού, απολύτως δικής τους έμπνευσης, αποτελούμενο από τέσσερα διαφορετικά πιάτα, που θα κάνουν την εντυπωσιακή διαφορά.

Στην τέταρτη δοκιμασία δεν έλειψαν και οι συγκινητικές στιγμές, καθώς ο Διονύσης είδε τους γονείς του να μπαίνουν στο πλατό…

…και η Μαργαρίτα, από την άλλη, είδε τον σύντροφό της, αλλά και τη μητέρα της που είχε τρία χρόνια να δει.

Η πέμπτη και τελευταία δοκιμασία του τελικού

Στην πέμπτη και τελευταία δοκιμασία του MasterChef, η Μαργαρίτα Νικολαϊδη και ο Διονύσης Σαρακίνης κλήθηκαν να αντιγράψουν πιάτα ενός από τους κορυφαίους chef της Μεγάλης Βρετανίας, του Jason Atherton.

Ο chef Jason Atherton έχει 19 εστιατόρια σε 4 ηπείρους και είναι βραβευμένος με τέσσερα αστέρια Michelin. Το επίπεδο όχι μόνο ανέβηκε, αλλά έφτασε στην κορυφή, με τους δύο φιναλίστ να πρέπει να αντιγράψουν τρία πολύ δύσκολα πιάτα.

Δείτε ακόμα:  MasterChef Spoiler 26.04.21: Αυτός ο παίκτης αποχωρεί σήμερα από το ριάλιτι-video

Οι δύο φιναλίστ του MasterChef ρίχτηκαν στη μάχη με όλες τους τις δυνάμεις και έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους για να φέρουν εις πέρας αυτή τη δύσκολη «αποστολή».

Η Μαργαρίτα Νικολαϊδη και ο Διονύσης Σαρακίνης κατάφεραν να βγάλουν τα πιάτα μέσα στο σωστό χρόνο και στη συνέχεια τα σέρβιραν στους τρεις κριτές, αλλά και στον δημιουργό των πιάτων, τον chef Jason Atherton.

Οι τέσσερις σεφ, δοκίμασαν όλα τα πιάτα, βρήκαν, επίσης, και κάποιες αστοχίες, κάτι που ήταν λογικό, αν αναλογιστούμε τον βαθμό δυσκολίας των συγκεκριμένων παρασκευών και στη συνέχεια ο Jason Atherton -και μόνο αυτός- βαθμολόγησε τα πιάτα.

LIVE η ανακοίνωση του αποτελέσματος

Και η ώρα για το live έφτασε! Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα οι τηλεθεατές μπήκαν… ζωντανά στην κουζίνα του MasterChef, όπου εκεί περίμεναν οι κριτές μαζί με τους δύο φιναλίστ του φετινού τελικού και φυσικά οι πρώην παίκτες και οι συγγενείς της Μαργαρίτας και του Διονύση.

Οι κριτές ξεκίνησαν να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα και η αγωνία χτύπησε κόκκινο!

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ:

Πρώτη δοκιμασία

Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 8/10

Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

Δεύτερη δοκιμασία

Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 8/10

Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

Τρίτη δοκιμασία

Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 7/10

Διονύσης Σαρακίνης: 8/10

Τέταρτη δοκιμασία

Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 7/10

Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

Πέμπτη δοκιμασία

Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 8/10

Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 38/50

Διονύσης Σαρακίνης: 36/50

Μεγάλη νικήτρια του MasterChef 5 αναδείχθηκε η Μαργαρίτα Νικολαϊδη, η οποία κέρδισε τον τίτλο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

zappit.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News