Με αυτές τις ρυθμίσεις θα προστατεύσετε τα δεδομένα σας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τέσσερις συμβουλές για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα

Αν είστε από τους ανθρώπους που νοιάζονται για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα τους στο Ίντερνετ, υπάρχουν μερικές πολύ απλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στις ρυθμίσεις του Chrome:

Sign out

Όταν μπαίνεις στο Chrome μέσα από τον λογαριασμό σου στην Google, συγχρονίζεται με άλλες ρυθμίσεις, όπως οι σελιδοδείκτες. Αν δεν το θέλεις, μπες απλά στα Settings, μετά στην επιλογή Chrome and You και μετά Sign Out.

Πιο ασφαλή passwords

Μπορείς να έχεις κάπου συγκεντρωμένα όλα τα passwords, και όχι στο Chrome. Μία καλή επιλογή είναι να κατεβάσεις το 1Password ή το BitWarden για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η απλή προστασία

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν πολλά από Ίντερνετ αλλά θέλουν την κλασική προστασία, ας μπουν στα Chrome Settings > Security and Privacy > Standard Protection. Έτσι δεν θα στέλνονται τα δεδομένα μας στην Google.

Τοποθεσία, κάμερα, μικρόφωνο

Μπορείς να απενεργοποιήσεις τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε να μην εντοπίζονται από τα sites που επισκέπτεσαι. Μπες ξανά στα Chrome Settings > Security and Privacy > Site Settings. Από εκεί επιλέγεις, ποια θέλεις να φαίνονται και αν θες να είναι ορατά από τις ιστοσελίδες.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Windows: Τέλος για τους κωδικούς πρόσβασης – Οι νέοι τρόποι εισόδου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites