Με χαμηλό υγειονομικό κίνδυνο το άνοιγμα της εστίασης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Τα μέτρα στηρίζονται στην υπευθυνότητα των πολιτών»
«Έχουμε αποδεχθεί ως κοινωνία ότι μπορούμε να χάνουμε 30 – 40 Έλληνες την ημέρα και ότι αυτή είναι μια κανονικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και διερωτήθηκε γιατί δεν αντιδρούμε ως κοινωνία στο θέμα του κορονοϊού.
Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα για την επιστροφή στην κανονικότητα ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν δύο συνιστώσες: Η μία συνιστώσα είναι οι ελευθερίες που δίνονται στους εμβολιασμένους. Είναι γεγονός ότι ο εμβολιασμένος έχει μικρότερη πιθανότητα να νοσήσει και να τον μεταδώσει. Αν σε έναν εσωτερικό χώρο είμαστε όλοι εμβολιασμένοι, η συνολική πιθανότητα να υπάρξει μετάδοση είναι πολύ μικρή. Άρα είναι μια ασφαλής λειτουργία ή είναι μια λειτουργία με χαμηλό υγειονομικό κίνδυνο. Ωστόσο δεν μπορεί σε έναν χώρο που είμαστε 100 εμβολιασμένοι και γλεντάμε να υπάρχουν 50 εργαζόμενοι οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι, έστω και αν κάνουν τα δύο rapid τεστ την εβδομάδα, αν τα κάνουν κανονικά, αν φοράνε σωστά τη μάσκα».
Όπως τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, το μεγάλο πρόβλημα με τα νέα μέτρα για το άνοιγμα των κέντρων εστίασης και διασκέδασης είναι ότι στηρίζονται στην υπευθυνότητα των πολιτών.
«Αν όλοι οι Έλληνες είμασταν υπεύθυνοι τα μέτρα θα ήταν ολόσωστα, όμως δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες στο να περιορίζεται ο Έλληνας που δεν είναι ιδιαίτερα υπεύθυνος στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας».
Αναφορικά με το μεγάλο ποσοστό κόσμου που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί ο κ. Βασιλακόπουλος σχολίασε την στάση της κυβέρνησης πάνω στο θέμα: «Έχω την αίσθηση ότι προσπαθούμε να πείσουμε τους Έλληνες που δεν έχουν εμβολιαστεί μόνο με την πειθώ. Με προβληματίζει γιατί οι Έλληνες έχουμε πειστεί λιγότερο από τους Πορτογάλους, τους Γάλλους. Θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους τι παιδεία πήραμε τα τελευταία 60 χρόνια και δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τα ευρήματα της επιστήμης και είμαστε τόσο καχύποπτοι».
Όσον αφορά την ανησυχία του κόσμου για τις παρενέργειες των εμβολίων ο ίδιος τόνισε ότι δηλώνονται όλες οι παρενέργειες από τα εμβόλια.
«Τις σπάνιες παρενέργειες από τα εμβόλια τις έμαθε ο πολίτης από τους γιατρούς. Δεν πρέπει να πιστεύει ότι το σύνολο της ιατρικής κοινότητας συνωμότησε εναντίον της ανθρωπότητας. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό».

Δείτε ακόμα:  Ένας τραυματίας και δύο συλλήψεις μετά από συμπλοκή στο κέντρο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News