Με τοπικές ομίχλες ξεκινάει η μέρα – Ανοιξιάτικες οι θερμοκρασίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα
Άνοιξη θα θυμίζουν οι θερμοκρασίες από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες.
Σήμερα, Πέμπτη, η μέρα θα ξεκινήσει με περιορισμένη ορατότητα το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κυρίως όμως στα βόρεια. Μάλιστα στη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε παροδική συννεφιά, που πιθανόν να δώσει μικρής έντασης τοπικές βροχές στη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο.
Στις υπόλοιπες περιοχές από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και νοτιότερα, ο καιρός θα είναι αίθριος, με αραιή συννεφιά, η όποια θα έχει την τάση να πυκνώνει μετά το μεσημέρι. Και έτσι η μέρα θα τελειώσει με σύννεφα, υγρασία και σκόνη από την Αφρική.
Θα είναι μια ανοιξιάτικη μέρα, με νέα μικρή άνοδο στη θερμοκρασία και με τιμές κατά 8-10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Έτσι ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στη βόρεια Ελλάδα στους 22 και 26-27 στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Υψηλές τιμές το μεσημέρι προβλέπονται και στο Αιγαίο, με 22 στα βόρεια, 25 στα Δωδεκάνησα και σχεδόν καλοκαιρινές τιμές με 28 βαθμούς Κελσίου στη Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3-5 και στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, μεγαλύτερες όμως ποσότητες αναμένονται στα νότια τμήματα.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με περισσότερο ήλιο μέχρι το μεσημέρι, και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου με νοτιά στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-3 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι παρόμοιο, με παροδικές νεφώσεις αλλά προσοχή διότι το πρωί και το βράδυ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου και θα πνέει νοτιάς που δε θα ξεπεράσει τα 3 μποφόρ.

Δείτε ακόμα:  Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάδη το Σάββατο λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News