ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

«Μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μεγάλη διάδοση του ιού»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ εκτιμά ότι τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει το επόμενο κύμα της πανδημίας
Για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τους εμβολιασμούς μίλησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαϊδης, τονίζοντας ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί αυτή τη στιγμή στην επαρχία.
«Οι αναλύσεις του δικτύου Επιδημιολογίας λυμάτων έχουν δείξει όλο αυτό το διάστημα, ότι έχουμε μια σταθεροποίηση ή μικρή ύφεση στα αστικά κέντρα. Ωστόσο, η πανδημία έχει μεταφερθεί στην επαρχία και στα νησιά», τόνισε ο κ. Θωμαϊδης. Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας υποστήριξε, ότι αυτό το κύμα της πανδημίας δεν βρίσκεται σε ύφεση: «Έχουμε ακόμη κάποιο δρόμο να διανύσουμε. Μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μεγάλη διάδοση. Aυτό συνέβη και στην Όμικρον» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ένα επόμενο κύμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο
Σύμφωνα με τον ειδικό «ένα επόμενο κύμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο» λόγω του ανοίγματος των σχολείων και της αυξημένης κινητικότητας». Και όπως τόνισε, «το καλό σενάριο είναι να παραμείνει η Όμικρον 5 στην κυκλοφορία, ενώ το κακό σενάριο είναι να εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή και να έχουμε ένα νέο κύμα μολύνσεων». Όπως σχολίασε, αυτό δεν είναι ένα απίθανο σενάριο.
Αναφερόμενος στα εμβόλια ο κ. θωμαϊδης επισήμανε, ότι οι υπάρχουσες λύσεις μας καλύπτουν από το να μη νοσήσουμε βαριά, τονίζοντας ότι «με την έλευση των νέων εμβολίων με τα στελέχη Όμικρον τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ο εμβολιασμός μας προστατεύει από σοβαρή νόσηση».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην περιοχή Τσιλιβί – Έχει ζητηθεί εκκένωση της περιοχής

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News