Μυζήθρες: Η ελληνική παραλία με το παράξενο όνομα

Μυζήθρες: Η ελληνική παραλία με το παράξενο όνομα

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διακοπές στη Ζάκυνθο

Μπορεί πολλές φορές το όνομα μιας παραλίας να μην μας προϊδεάζει γι’ αυτό που θα δούμε και την εμπειρία που θα ζήσουμε. Μια τέτοια περίπτωση είναι η παραλία Μυζήθρες στη Ζάκυνθο η οποία έχει ιδιαίτερο όνομα αλλά και μοναδική ομορφιά. Και μπορεί να μην έχει τη φήμη που έχει το μοναδικό και διάσημο Ναυάγιο αλλά σίγουρα εκεί θα ζήσεις μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Θα κολυμπήσεις σε κρυστάλλινα νερά που μοιάζουν με Καραϊβική. Αν βρεθείς στη Ζάκυνθο για διακοπές μην παραλείψεις, εκτός από την παραλία του Ναυάγιου, να επισκεφθείς και τις Μυζήθρες. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μία αλλά για δύο παραλίες.

Μυζήθρες: Η ελληνική παραλία με το παράξενο όνομα και γιατί τη λένε έτσι

Οι Μυζήθρες στην πραγματικότητα χωρίζονται στη μικρή και στη μεγάλη. Τις παραλίες οριοθετούν δύο μεγάλοι, ψηλοί και κωνικοί ολόλευκοι βράχοι. Ουσιαστικά βρίσκονται ακριβώς κάτω από το φάρο του Κεριού. Και το όνομα μόνο τυχαίο δεν είναι, φυσικά. Η ονομασία προέρχεται από τη μυζήθρα, το τυρί το οποίο παρασκευάζεται στη Ζάκυνθο.

 

Η ομορφιά και στις δύο παραλίες είναι συγκλονιστική και δεν γίνεται να μην σου μείνει στο μυαλό ακόμη κι αν βρεθείς εκεί μόνο μια φορά. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό και όχι άδικα μιας και το λευκό χρώμα των Μυζηθρών, δηλαδή της άμμου και των βράχων, έρχεται σε αντίθεση με τα καταγάλανα νερά!

Όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, αυτό που πρέπει να θυμάσαι αν βρεθείς για μπάνιο στις Μυζήθρες είναι ότι η περιοχή γύρω από τις παραλίες έχει αρκετά ισχυρά ρεύματα. Μάλιστα εκεί κοντά βρίσκεται και το «Πηγάδι των Οινουσών», το σημείο με το μεγαλύτερο βάθος στη Μεσόγειο στα 4.500 μέτρα.

Δείτε ακόμα:  Κάρπαθος: Ονειρεμένες διακοπές στο νησί με τις 100 παραλίες

Διακοπές στη Ζάκυνθο

 

Οι διακοπές στη Ζάκυνθο θα σου μείνουν αξέχαστες όχι μόνο γιατί θα γνωρίσεις από κοντά την παραλία Μυζήθρες αλλά για πολύ περισσότερους λόγους. Πέρα από τις παραλίες με τα κρυστάλλινα και καθαρά νερά, θα απολαύσεις την φιλοξενία των κατοίκων αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι η Trip Advisor είχε τοποθετήσει τη Ζάκυνθο στους 10 κορυφαίους προορισμούς για το 2020. Μην ξεχάσεις, επίσης, να γνωρίσεις από κοντά τον Άγιο Σώστη, το άγνωστο νησάκι του Ιονίου απέναντι από τη Ζάκυνθο. Το σίγουρο είναι ότι η παραλία Μυζήθρες θα σε γοητεύσει και το νησί θα σε κερδίσει από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς εκεί…

Newsroom | Pireas News