Ναυτικό ατύχημα "Καλλιστώ": Νέες μαρτυρίες του κυβερνήτη και πληρώματος ρίχνουν φως στην υπόθεση

Ναυτικό ατύχημα “Καλλιστώ”: Νέες μαρτυρίες του κυβερνήτη και πληρώματος ρίχνουν φως στην υπόθεση

NEWS ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτικό ατύχημα “Καλλιστώ“: Νέες άγνωστες καταθέσεις του πληρώματος αλλά και του κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου που μετείχε στο ναυτικό ατύχημα, ρίχνουν φως στην παραλίγο ναυτική τραγωδία που συνέβη λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Λεπτομέρειες στο pireasnews.gr

«Κάλεσα το πλοίο χωρίς να λάβω απάντηση προκειμένου να τον ειδοποιήσω ότι με προσεγγίζει επικίνδυνα με αυξανόμενη ταχύτητα!».

Στις 7.30 το πρωί της 27ης Οκτωβρίου ο κυβερνήτης του ναρκοθηρευτικού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» επικοινωνεί μέσω VHF μεMaers τον Πολωνό κυβερνήτη του εμπορικού πλοίου «Maersk», το οποίο κινείται κατά πάνω του.

Δεν… λαμβάνει καμία απάντηση και η σύγκρουση είναι πλέον αναπόφευκτη. Το «Καλλιστώ» παίρνει τεράστια κλίση και φέρει σοβαρές καταστροφές στην πρύμνη, η οποία κόπηκε κατά τη σφοδρή σύγκρουση.

Μέλη του πληρώματος πέφτουν στο νερό και κινδυνεύουν για αρκετή ώρα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια και οι εικόνες κυκλοφορούν γρήγορα στο Διαδίκτυο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Το «protothema.gr» αποκαλύπτει σήμερα τη δικογραφία για το ναυάγιο αλλά και τις άγνωστες καταθέσεις των μελών και του κυβερνήτη του ναρκοθηρευτικού, με την υπόθεση να οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες, με βασικό κατηγορούμενο τον Πολωνό πλοίαρχο του εμπορικού πλοίου, ο οποίος αρνείται ότι έκανε λάθη.

«Από την ξαφνική μεγάλη κλίση τέσσερα άτομα έπεσαν στη θάλασσα», ανέφερε στην κατάθεσή του ο πηδαλιούχος του «Καλλιστώ»!

Δείτε ακόμα:  Λιμάνι Πειραιά: Η ξανθιά που έγινε viral κινείται νομικά κατά του γύπα ρεπόρτερ του Σκαϊ (video)

Newsroom | Pireas News