"Ναυμαχία" στον Πειραιά κατοίκων και ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου για το πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης

“Ναυμαχία” στον Πειραιά κατοίκων και ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου για το πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζεται η διαμάχη κατοίκων και ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου που βρίσκονται σε ”θέσεις μάχης’ με αφορμή το αίτημα για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων στο κέντρο του Πειραιά….επί οδών Χαριλάου Τρικούπη 36 και Κουντουριώτου.

Η Α’ Δημοτική Κοινότητα καταψήφισε ομόφωνα το αίτημα του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου το οποίο επανήλθε με επιστολή του διευθυντή, ζητώντας την ακύρωση της ήδη ληφθείσας απόφασης του αρχικού αιτήματός του και την επανεξέτασή του!

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η πρωτοβουλία των κατοίκων, η συγκεκριμένη σχολή ήδη δεν τηρεί τους όρους της απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά του 2014, παραβιάζοντας τον επιτρεπόμενο χρόνο στάθμευσης των οχημάτων της επί της οδού Κουντουριώτου.

Η καταγγελία της πρωτοβουλίας των κατοίκων Επιτρέπεται (;) η ακύρωση ληφθείσας απόφασης της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά για την εξυπηρέτηση ιδιωτικού φορέα;

Στις 29 Ιουνίου 2022 η Α‘ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά έλαβε απόφαση καταψήφισης του αιτήματος της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραια «Saint Paul» η οποία ζητούσε (αρχικό αίτημα) την παραχώρηση επιπλέον χώρων στάθμευσης των λεωφορείων της επί των οδών Χαρ. Τρικούπη και Κουντουριώτου και συγχρόνως απαγόρευση στάθμευσης άλλων οχημάτων.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο με την από 1/7/22 επιστολή του προς την Α’ Δημοτική Κοινότητα, προβαίνει σε νέο αίτημα και ζητά την ακύρωση της ήδη ληφθείσας απόφασης καταψήφισης του αρχικού αιτήματός του και την επανεξέτασή του από την Α ‘ Δημοτική Κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη σχολή ήδη δεν τηρεί τους όρους της απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά του 2014, παραβιάζοντας τον επιτρεπόμενο χρόνο στάθμευσης των οχημάτων της επί της οδού Κουντουριώτου.

Το νέο αίτημα αυτό της σχολής για ακύρωση της ειλημμένης απόφασης της Α’ Δημοτικής Κοινότητας κατά τη συνεδρίαση της 29ης Ιουνίου 2022 (και ταυτόχρονης επανεξέτασης του αρχικού αιτήματος που έχει απορριφθεί) δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τους κανονισμούς λειτουργίας των ΟΤΑ.

Δείτε ακόμα:  Δήμος Πειραιά: Διατακτικές για παροχή βασικών ειδών διατροφής για το Πάσχα 2021

Εντύπωση προκαλεί ότι η σχολή στην άνω από 1/7/22 επιστολή της, αναφέρει ότι το αίτημά της συζητήθηκε στην άνω συνεδρίαση της 29/6/22 της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά… «κατόπιν προφορικής θετικής απάντησης σε γραπτό από 30/3/15 αίτημά» της. Δηλαδή υπάρχει προφορική θετική απάντηση από οποιοδήποτε όργανο η επιτροπή ή συμβούλιο του Δήμου; Πως γίνεται αυτό;

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά και ιδίως της Α’ Δημοτικής Κοινότητας, να δημοσιεύσουν την απορριπτική απόφαση της 29ης Ιουνίου 2022 , κάτι που δεν έπραξαν έως τώρα παρά το ότι παρήλθαν οι 3 μέρες μετά τη συνεδρίαση του συμβούλιου της Α’ Δημοτικής Κοινότητας (όπως λέει η εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών/ Λειτουργία Κοινοτήτων με Αρ 88 ΑΠ:59846/21.08.2019).

Καλούμε ακόμη την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τον Δήμο Πειραιά να αποδεχθούν την απόφαση της Α’ Δημοτικής Κοινότητας και να μην παραχωρήσουν επιπλέον θέσεις στάθμευσης στην Ελληνογαλλική σχολή απαγορεύοντας συγχρόνως τη στάση και στάθμευση άλλων οχημάτων.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη σχολή ήδη καταστρατηγεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά (αρ.147/ 24-2-2014) σύμφωνα με την οποία τμήμα της οδού Κουντουριώτου δόθηκε μόνο για στάση των σχολικών οχημάτων τις μέρες και ώρες λειτουργίας της σχολής αλλά αντ’ αυτού τα σχολικά είναι μονίμως παρκαρισμένα στο σημείο αυτό. Επιπλέον η Τριμερής Υπουργική Απόφαση Δ2/3311 ΦΕΚΒ’ 3/08-01-1992 ορίζει ότι η «παραχώρηση χώρων στάθμευσης σε οδικά τμήματα του λεκανοπεδίου Αττικής» μπορεί να γίνει σε σχολικά λεωφορεία για ολιγόχρονη στάθμευση αυτών των οχημάτων προς εξυπηρέτηση αποκλειστικά λειτουργικών τους αναγκών, με την προϋπόθεση όμως «μη ύπαρξης ιδιαίτερου ιδιόκτητου χώρου για την εξυπηρέτηση στάθμευσης των οχημάτων του ενδιαφερόμενου φορέα».

Δείτε ακόμα:  Δήμος Πειραιά - Τι του λείπει του ψωριάρη; Μια βόλτα με Ferrari...

Η συγκεκριμένη ιδιωτική επιχείρηση διαθέτει αυτό τον χώρο και ήδη λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης των οχημάτων της. (Επίσης η Υπουργική απόφαση προβλέπει τη δυνατότητα επισήμανσης του παραχωρηθέντος χώρου με φορητά μέσα αλλά επί της οδού Κουντουριώτου έχουν τοποθετηθεί μόνιμες πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης των οχημάτων εκτός του “Saint Pail”, χωρίς να αναγράφεται ότι αυτό ισχύει κατά τις μέρες και ώρες λειτουργίας της σχολής).

Δεν είναι δυνατόν η επίλυση του αιτήματος της σχολής να λειτουργήσει εις βάρος των κατοίκων της πόλης που πληρώνουν δημοτικά τέλη και υποφέρουν για μια θέση στάθμευσης και το πρόβλημα να μετακυλιστεί στην πλάτη τους. Αυτή η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο και με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) σύμφωνα με το οποίο προωθούνται πεζοδρομήσεις επί της Χαριλάου Τρικούπη και Φιλελλήνων το οποίο θα μειώσει και άλλους χώρους στάθμευσης.

reportaznet.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News