Νέα καταγγελία για παρενέργειες – 19χρονη παρουσίασε αντιδραστική λεμφαδενίτιδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Εκτός από το τεράστιο ψυχικό κόστος, πληρώσαμε τον γιατρό, τις εξετάσεις, τα φάρμακα και δεν ξέρουμε τι άλλο θα μας βρει παρακάτω», είπε η μητέρα της
Τη μεγάλη περιπέτεια υγείας της 19χρονης κόρης της μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Pfizer περιέγραψε μια γυναίκα, καταγγέλλοντας ότι η κοπέλα έπαθε αντιδραστική λεμφαδενίτιδα.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Focus fm, η γυναίκα ανέφερε ότι η κόρη της πήγε να κάνει το εμβόλιο σε εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης «υπό την απειλή του όπλου», γιατί αν δεν το έκανε θα πλήρωνε rapid test για την προσέλευσή της στο πανεπιστήμιο.
«Την 1η Σεπτεμβρίου έκανε την πρώτη δόση. Είχε οξύ πόνο στο χέρι και τις επόμενες πέντε μέρες το παιδί ήταν σχεδόν σε καταστολή, είχε υπνηλία και δεν μπορούσε να σηκωθεί, που δεν είχε ποτέ», ανέφερε η μητέρα. Όπως είπε, την 8η μέρα παρουσίασε στους λεμφαδένες στη μασχάλη της μια διόγκωση, είχε πόνο και φαγούρα, ενώ αμέσως υπεβλήθη σε εξετάσεις και υπέρηχο. «Πήρα 500 φορές στο εμβολιαστικό κέντρο. Ψάχνοντας να βρω παθολόγο, βρήκα μία που, όταν της είπα για τις παρενέργειες, μού έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα» είπε.
«Βρήκα παθολόγο, μας έδωσε υπέρηχο και εξετάσεις αίματος. 15 μέρες δεν είχε δυνάμεις. Πήραμε τις εξετάσεις και το εύρημα ανέφερε αντιδραστική λεμφαδενίτιδα, παρενέργεια από το σκεύασμα της Pfizer», είπε.
Η 19χρονη κάνει τώρα θεραπεία με αντιβίωση 10 ημερών. «Πάμε ψαχτά και θα χρειαστεί να κάνει επανεξέταση. Η Pfizer μου είπε ότι υπάρχει αυτή η παρενέργεια σε ποσοστό 20%» είπε η γυναίκα.
«Εκτός από το τεράστιο ψυχικό κόστος, πληρώσαμε τον γιατρό, τις εξετάσεις, τα φάρμακα και δεν ξέρουμε τι άλλο θα μας βρει παρακάτω» κατέληξε.

Δείτε ακόμα:  Αποχώρησε από την παράσταση «Προδοσία» – Ποιοι οι λόγοι

Newsroom | Pireas News