Δικαστήρια Πειραιά: Οι διεργασίες για την μεταστέγαση τους

Δικαστήρια Πειραιά: Οι διεργασίες για την μεταστέγαση τους

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πειραιάς: Διεργασίες διαφαίνονται στον ορίζοντα σε σχέση με το θέμα της μεταστέγασης των δικαστηρίων της πόλης  σε νέο σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο.

Σε σχετικό έγγραφο (αναρτήθηκε χτες 16/09 στη «Διαύγεια») γνωστοποιείται η πρόσκληση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ – ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης «ως έχοντα την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου με τίτλο “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ” για να υποβάλει πρόταση έργου, προκειμένου αυτό να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, όπως έχει εγκριθεί και ισχύει με την απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η χρηματοδότηση της αγοράς ακινήτου εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Πειραιά, του Δήμου Πειραιώς, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς για τη στέγαση όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά, επιφάνειας 30.000 τ.μ. Στο αντικείμενο της αγοράς του ακινήτου περιλαμβάνεται η αξία του οικοπέδου και τυχόν υπάρχοντος επ’ αυτού κτίσματος.

Σύμφωνα με την πρόταση του φορέα το ακίνητο θα κατασκευασθεί / μετασκευασθεί/ ανακαινισθεί με δαπάνες που θα καλυφθούν από Ταμείο Ανάκαμψης.

Η δημόσια δαπάνη (ΕΠΑ) που διατίθεται με την παρούσα ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης ανέρχεται σε 17.144.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι παλιότερα δημοσιεύματα αναφέρονταν, προ κάμποσων μηνών, σε σενάρια περί στέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά, με τίμημα που ανέρχεται σε 81.500.000 ευρώ, στο γνωστό κτήριο «Κεράνης» επί της Λ. Θηβών στο Ρέντη (σε χώρους του έχουν μεταφερθεί οι υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου), αλλά έκτοτε το θέμα κάπως «έπεσε» από τη δημοσιότητα.

Δείτε ακόμα:  Πειραιάς: Ανοίγουν τα καταστήματα με click inside! Πως λειτουργεί

Όσον αφορά το εγχείρημα που αναφέρεται στο έγγραφο του υπ. Ανάπτυξης, «η πρόταση του Φορέα Υλοποίησης (Δικαιούχου) συνοδεύεται υποχρεωτικά από: α. Τεχνικό Δελτίο Έργου, στο οποίο να τεκμηριώνεται η ανάγκη χρηματοδότησης των δράσεων αυτών από το Πρόγραμμα. β. Έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών ότι προτίθεται να χρηματοδοτήσει το κυρίως έργο, ήτοι τη βελτίωση των υποδομών των δικαστικών υπηρεσιών Πειραιά. Μετά την υποβολή της πρότασης από τον Δικαιούχο και τον έλεγχο της πληρότητας του αιτήματος για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης, από την Δ/νση Διαχείρισης Εθνικού ΠΔΕ (Δι.Δι.Ε.Π) εκδίδεται από τον Πρόεδρο της ΕΠΣΥ απόφαση ένταξης».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ελένη Ρίτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Graphic design και δημόσιες σχέσεις . Είναι λάτρης των social media και αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα.