Νέες κινητοποιήσεις από την Τρίτη προανήγγειλαν τα πληρώματα των ρυμουλκών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη συνέχιση του διαλόγου ζητεί η Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών
Δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τα ξημερώματα της Τρίτης 20/12 προανήγγειλε η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, ζητώντας ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις βάση των πραγματικών συνθηκών.
Σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΠΡΝ αναφέρει ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν αλλαγές σε θεσμικούς και εργασιακούς όρους της συλλογικής σύμβασης, ενώ δεν αποσύρουν το εξώδικο και δίνουν παράταση για να αποδεχθούμε τους όρους τους.
«Η υπεραπασχόληση το μόνο που θα δημιουργήσει είναι επικίνδυνες καταστάσεις και ατυχήματα στις ζωές των πληρωμάτων και των επιβατών/πληρωμάτων άλλων πλοίων, των λιμενικών εγκαταστάσεων του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των γύρω περιοχών στα πετρελαιοειδή που εξυπηρετούμε» αναφέρει η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών.
Από την πλευρά τους της Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών και Πλοίων Υποστήριξης χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και καλεί τα πληρώματα των σκαφών να επιδείξουν σύνεση και κατανόηση έναντι των αναγκών όλων των πλευρών (εργαζομένων, εταιρειών, πελατών) με εποικοδομητική συνέχιση του διαλόγου για την κατάρτιση νέας ΣΣΕ.
Προτείνει αναγνώριση της ανάπαυσης επί του πλοίου, με οικονομική αποζημίωση για τους εργαζόμενους, για εύλογο χρονικό διάστημα που η καθημερινότητα του κλάδου επιβάλλει, πάντοτε και σύμφωνα με τις διεθνείς ναυτεργατικές συμβάσεις.
Η ένωση πλοιοκτητών αναφέρει ότι προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες που προβλέπει η υφιστάμενη συλλογική σύμβασης εργασίας προκειμένου να συνταχθεί μια νέα πιο λειτουργική και πιο διάφανης και σε καμμία περίπτωση δεν στοχεύει στην κατάργησή της.
Επισημαίνει, εξάλλου, ότι δόθηκε παράταση στην ισχύ της τρέχουσας ΣΣΕ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ώστε ο διάλογος να διεξάγεται χωρίς χρονική πίεση.

Δείτε ακόμα:  Καταδίκη 2 ετών σε εργάτη του αεροδρομίου που «ξάφριζε» τις αποσκευές ταξιδιωτών

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News