Νέο "φιλοδώρημα" 14 ανεμογεννητριών στην Μάνη από κυβέρνηση, δημοτική αρχή και ... επενδυτές!

Νέο “φιλοδώρημα” 14 ανεμογεννητριών στην Μάνη από κυβέρνηση, δημοτική αρχή και … επενδυτές!

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“[24 + 14 …πόσο κάνουν;!]
Νέο …φιλοδώρημα στην Μάνη από κυβέρνηση, δημοτική αρχή και …επενδυτές!!
Την ώρα που οι νεομανιάτες βλέπουμε βολικά μόνο προς την …θάλασσα, αρνούμενοι να γυρίσουμε το βλέμμα στον κάποτε περήφανο νότιο Ταΰγετο, τον απάτητο Σαγγιά τής τρισένδοξης Ιστορίας μας, κοντινής και μακρινής, μαθαίνουμε ότι «πράσινο φως» δόθηκε ΚΑΙ για νέο αιολικό πάρκο δεκατεσσάρων γιγαντοανεμογεννητριών αυτή τη φορά, που θα προστεθούν στις είκοσι τέσσερεις των δύο υφισταμένων αιολικών πάρκων (βορειότερα, προς Πύργο Διρού και Αρεόπολη)!!…
Η ασέβεια, η απληστία και το θράσος παίζουν πιγκ πογκ (ελληνιστί, επιτραπέζια αντισφαίριση) με την αθλιότητα, την πρόκληση και την ύβρη …στην καμπούρα τής δόλιας Πατρίδος… Όποια …ομάδα και αν κερδίσει η Μάνη (…που κατά τα άλλα λέμε πως αγαπάμε!!!) θά ‘χει υποστεί μια ακόμη βαριά ήττα, μια ακόμη ανεπανόρθωτη βλάβη…”

Γεώργιος Δημακόγιαννης

Την έγκριση έλαβε μεγάλος επενδυτικός όμιλος, προκειμένου να κατασκευάσει αιολικό πάρκο στο όρος «Σαγγιάς» του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Ειδικότερα, έπειτα από απόφαση του γενικού διευθυντή Ενέργειας, την Τρίτη 12 Ιουλίου χορηγήθηκε η άδεια εγκατάστασης αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 32,2 ΜW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 31,8 MW.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο αιολικός σταθμός θα αποτελείται από 14 ανεμογεννήτριες ενδεικτικού τύπου Ε70, ονομαστικής ισχύος 2,3 MW έκαστη. Ακόμη προβλέπεται διάνοιξη νέας εσωτερικής οδοποιίας για τις ανάγκες πρόσβασης στις θέσεις των ανεμογεννητριών και του οικίσκου ελέγχου, αλλά και δημιουργία υπόγειας γραμμής μέσης τάσης 30 KV για τη διασύνδεση των ανεμογεννητριών με τον οικίσκο ελέγχου και του οικίσκου με τον υφιστάμενο υποσταθμό (ΥΣ) ανύψωσης τάσης στη θέση «Βαχός – Ισιώματα» (Υποσταθμός Οιτύλου). Για τις ανάγκες πρόσβασης στον αιολικό σταθμό και στη νέα εσωτερική οδοποιία, θα χρησιμοποιηθεί υφιστάμενη εξωτερική οδοποιία.

Δείτε ακόμα:  Δολοφονία στη Μάνη: Άντρας εκτέλεσε με καραμπίνα την σύζυγο του στον Πύργο Διρού

Σημειώνεται ότι ο Υποσταθμός Οιτύλου συνδέεται με υφιστάμενη υπόγεια γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης 150 kV, μήκους 37,7 χλμ., με τον υφιστάμενο υποσταθμό στη θέση «Ξηροκάμπια» στη Σκάλα Δ. Ευρώτα.

Η αρχική άδεια παραγωγού εκδόθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) το 2008 και ακολούθησαν αρκετές τροποποιήσεις, ενώ τον Ιούλιο του 2020 δόθηκε στην εταιρεία η οριστική προσφορά σύνδεσης από τον ΑΔΜΗΕ.

Οι φωνές διαμαρτυρίας κι εναντίωσης

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν φορείς και συλλογικότητες της Μάνης, που αντιτίθενται στα εν λόγω έργα, έχουν προσφύγει επανειλημμένως στη Δικαιοσύνη, αξιώνοντας ακύρωση των σχεδιασμών για εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε ορεινούς όγκους της περιοχής, επικαλούμενοι προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος καθώς και των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Μάλιστα, εκτός από τα ένδικα μέσα, ντόπιοι έχουν προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας, διεκδικώντας παύση των εργασιών κατασκευής αιολικών πάρκων.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News