ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Ο διαπληκτισμός, η αναστροφή και ο πυροβολισμός

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Λέγε μρε μπαστ…, λέγε μρε, για δε μ’ έφηκες να περάσω από εκειε… θες πράμα;» ακούγεται να λέει ο δράστης
Το φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε ανάμεσα στον 29χρονο και τον 22χρονο δράστη, στη μέση του δρόμου τη μοιραία νύχτα, λίγα λεπτά πριν ο δεύτερος τον πυροβολήσει στο κεφάλι, «φωτίζει» με την κατάθεση του αστυνομικός του Α.Τ. Φαιστού.
Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα και το βίντεο που έχει και ήχο και ακούγονται φωνές, δημοσίευσε το cretalive.gr. Η ώρα είναι 3:07 τα ξημερώματα και το αυτοκίνητο του 29χρονου Νίκου εντοπίζεται λίγο πριν τη διασταύρωση της Γαλιάς να κινείται επί της εθνικής οδού Ηρακλείου-Μοιρών, με κατεύθυνση από Τυμπάκι προς Μοίρες και να ακολουθεί το μικρού κυβισμού αυτοκίνητο, που οδηγεί ο δράστης.
Στην είσοδο των Μοιρών φαίνεται το όχημα του 22χρονου που προπορεύεται, να σταματάει στη μέση του δρόμου και το αυτοκίνητο του Νίκου να σταματάει ακριβώς πίσω του. Οι επιβαίνοντες των δύο οχημάτων διαπληκτίζονται για μερικά δευτερόλεπτα και μάλιστα από το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό ακούγεται να λέγεται με βαριά κρητική προφορά: «Λέγε μρε μπαστ…, λέγε μρε, για δε μ’ έφηκες να περάσω από εκειε… θες πράμα; Λέγε μπρε, στ’ αρχ.. μου σε γράφω όποιος και να σαι, άμε να φύγεις δα για δε κατέχω και γω ήντα θα κάμω…».
Το αυτοκίνητο του Νίκου προσπερνάει μαρσάροντας από δεξιά το όχημα του 22χρονου και φεύγει προς Μοίρες. Όταν πλέον έχει απομακρυνθεί, ο 22χρονος βάζει μπρος το δικό του αυτοκίνητο και φεύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς Τυμπάκι. Δυστυχώς όμως, για κακή του τύχη ο Νίκος το ξανασκέφτεται και αποφασίζει να κάνει αναστροφή. Ακολουθεί το όχημα του δράστη με μεγάλη ταχύτητα και σχεδόν ένα λεπτό αργότερα στις 3:09, δέχεται τον πυροβολισμό στο κεφάλι.
Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος δράστης για τον οποίο είχε εκδοθεί από την πρώτη στιγμή ένταλμα σύλληψης, παραδόθηκε μετά από 3 εβδομάδες αναζητήσεων συνοδεία οικογενειακού φίλου στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ενώ ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Δείτε ακόμα:  Τέλος ο καύσωνας – Έρχεται το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης»

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News