ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τον Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τον Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες στην ετήσια  εκδήλωση τιμής στον Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη στο μνημείο του στο Νέο  Φάληρο, όπου απηύθυνε χαιρετισμό και κατέθεσε στεφάνι.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Συλλόγους των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγομένων και των Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης» και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, ενώ πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Πρωτοσύγγελο Αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Πειραιώς κ. Νήφων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά έχει θέσει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση αυτή, η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, λόγω και του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.  Μια πολύ σημαντική επέτειος, η οποία έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες, να ξαναθυμηθούμε την ιστορία μας, να αναδείξουμε τη σπουδαιότητα της σημασίας την Ελληνικής Επανάστασης και κυρίως να τιμήσουμε όπως αρμόζει τους ήρωες μας, όπως κάνουμε σήμερα με τον Αρχιστράτηγο κατά τον απελευθερωτικό αγώνα, Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Μαζί με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και την Πρόεδρο κα Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, ο Δήμος Πειραιά συμμετείχε ουσιαστικά στον επετειακό αυτό εορτασμό με εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, είτε διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία.

Να συγχαρώ τους δύο Προέδρους των Συλλόγων των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγομένων  και των Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης», καθώς  και τους εκπροσώπους άλλων Σωματείων της Θεσσαλίας. Να είστε βέβαιοι ότι ο Πειραιάς θα στηρίζει ενέργειες και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου και τα  μεγάλα ιστορικά γεγονότα».

Από τον Δήμο Πειραιά έδωσαν το «παρών» ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας κα Γερασιμούλα – Αλεξάνδρα Τουμαζάτου και ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, ο οποίος επίσης κατέθεσε στεφάνι.

Δείτε ακόμα:  Γιάννης Μώραλης: Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο Πειραιά για την άνοδο στη Γ Εθνική

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.