Ο εμβολιασμός μπλοκάρει τη διασπορά της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το παράδειγμα της Σκωτίας ανέφερε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE
Το στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού θεωρείται το πιο επικίνδυνο αυτή την στιγμή, όμως υπάρχει λύση για την αντιμετώπισή του και το επισήμανε ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα την Σκωτία. Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE ξεκαθάρισε ότι η αύξηση των εμβολιασμών αποτελεί τον σίγουρο δρόμο για να σταματήσει η επιτάχυνση της διάδοσης της συγκεκριμένης παραλαγής
«Στη Σκωτία έχει αρχίσει να υποχωρεί η επίπτωση της παραλλαγής Δέλτα», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του στο facebook ο Ηλίας Μόσιαλος και εν συνεχεία απαντάει σε κάποια ερωτήματα: «Οφείλεται αυτό στο γεγονός ότι δεν γίνονται πλέον πολλά τεστ;. Μάλλον όχι, γιατί ταυτόχρονα με τα νέα κρούσματα (μπλε γραμμή) πέφτουν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία (κόκκινη γραμμή)».

Και προσθέτει: «Με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων στη χώρα μας θα μπορέσουμε και εμείς να ανακόψουμε την αυξητική πορεία της μετάδοσης της Delta. Δεν πρόκειται να καταστραφούμε, ούτε να αντιμετωπίσουμε χειρότερες καταστάσεις από αυτές που συναντήσαμε στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Αυτό όμως με την προϋπόθεση πως θα κάνουμε αυτά που πρέπει. Δηλαδή εάν εμβολιαστούμε και εάν παράλληλα τηρούμε τα γνωστά μέτρα δημόσιας υγείας.
Επιπλέον, είναι σημαντικό να σταματήσουν να επικοινωνούνται αντικρουόμενα μηνύματα. Δεν βοηθούν σίγουρα στο επίπεδο της συνοχής και της ενημέρωσης των πολιτών, και δεν βοηθούν ούτε στην υγειονομική αντιμετώπιση.
Η χώρα μας θα τα καταφέρει. Θα υπάρξουν απώλειες αλλά μπορούμε να τις περιορίσουμε δραστικά. Δεν χρειάζεται πανικός ούτε υπέρμετρη κινδυνολογία. Χρειάζεται ψυχραιμία, και κυρίως λιγότερος ‘θόρυβος’, υλοποίηση των αυτονόητων και στοχευμένη ενημέρωση: με λίγα αλλά ουσιαστικά μηνύματα», κατέληξε ο κ. Μόσιαλος.

Δείτε ακόμα:  Σε ετοιμότητα δύο νοσοκομεία

Newsroom | Pireas News