Οι κάτοικοι τίμησαν τη μνήμη του ήρωα υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η συγκινητική ανάρτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού, Κωνσταντίνος Φλώρου
Οι κάτοικοι του Άη Στράτη τίμησαν σήμερα, Κυριακή 18 Ιουνίου, τη μνήμη του ήρωα υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά, που πριν από 31 χρόνια, στις 18 Ιουνίου του 1992, υπερασπιζόμενος τον εθνικό εναέριο χώρο πάνω από το νησί, κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαίτισης τουρκικών F16, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο που κατασκευάστηκε προς τιμήν του πεσόντος αεροπόρου και αποτέλεσε αφορμή για τη μετονομασία της περιοχής σε «Ακρωτήριο Νίκος Σιαλμάς».
Παρόντες στην τελετή ήταν η δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κακαλή, συνοδευόμενη από μαθητές και μαθήτριες του γυμνασίου και λυκείου του Άη Στράτη, καθώς και κάτοικοι του μικρού νησιού, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.
Εξάλλου, στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έκανε ανάρτηση, με αφορμή τη συμπλήρωση 31 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό του υποσμηναγού (Ι) Νικολαόυ Σιαλμά κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαίτισης τουρκικών F-16 νοτίως του Αγίου Ευστρατίου.

18/06/92 Αη Στράτης
Το όνομα του Υποσμηναγού (Ι) Νικόλαου Σιαλμά γράφτηκε στις χρυσές σελίδες των 🇬🇷 Ηρώων που έφυγαν μαχόμενοι για την προάσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας της 🇬🇷
Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται!
Νίκο είσαι πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας!#ΕΔ #ΠΑ #ΑΘΑΝΑΤΟΣ pic.twitter.com/lDXWpSdoQr
— GEN Konstantinos Floros (@ChiefHNDGS) June 18, 2023

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κτηνοτρόφων στα ορεινά

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News