Όλες οι αλλαγές στη διασκέδαση: Από σήμερα απαγορεύονται οι όρθιοι σε μπαρ και εστίαση – Τι θα γίνει με τις μάσκες

Όλες οι αλλαγές στη διασκέδαση: Από σήμερα απαγορεύονται οι όρθιοι σε μπαρ και εστίαση – Τι θα γίνει με τις μάσκες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

«Τρέχουν» και δεν φτάνουν κυβέρνηση και επιστήμονες, καθώς οι μέχρι τώρα αποφάσεις τους αποδεικνύονται άτοπες και άνευ συγκεκριμένου σχεδιασμού.

Πλέον, στα πλάνα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μόνο το… πισωγύρισμα!

Στο «κόκκινο» η επιδημιολογική εικόνα
Συναγερμό έχει σημάνει τα τελευταία 24ωρα, ο αριθμός των κρουσμάτων. Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι, τις δύο τελευταίες εβδομάδες η αύξηση των νέων κρουσμάτων ξεπέρασε το 440%.

Τα νέα μέτρα στη διασκέδαση από σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουλίου

  • όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους
  • θα εφαρμόζονται οι κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης
  • Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Αυτές είναι οι κυρώσεις για όσους δεν «υπακούσουν»

Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα θα επιφέρει τις εξής κυρώσεις:

  • Για μεν τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες
  • Για δε τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στις 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες
ενώ σε περίπτωση τρίτης παράβασης θα αφαιρείται η άδεια

Επιστρέφει η μάσκα;

Όλο και αυξάνονται οι «φωνές» που αναφέρουν ότι θα επιστρέψει η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Τις τελευταίες ημέρες το μήνυμα από πλευράς κυβέρνησης και ειδικών είναι ένα. «Μάσκες παντού».

Δείτε ακόμα:  Νέα μέτρα Σεπτεμβρίου: Η τιμωρία των ανεμβολίαστων, το τέλος της εστίασης και της διασκέδασης

«Πάνε» δηλαδή οι δηλώσεις κυβερνώντων και επιστημόνων -ελάχιστες ημέρες πριν- ότι «προχωράμε μπροστά και αφαιρούμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους»…

Τώρα, τα παίρνουν όλα πίσω γιατί αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πόσο απρογραμμάτιστα και ανώριμα φέρεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έρχονται νέα μέτρα;
Όσον αφορά την επαναλειτουργία των κλειστών χώρων, πριν καν αρχίσει στις 15 Ιουλίου η εφαρμογή του διαχωρισμού σε «αμιγή» και «μεικτά» καταστήματα ψυχαγωγίας και εστίασης, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιτρέψει τελικά την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες.

με πληροφορίες από newsbreak.gr

Η Ελένη Ρίτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Graphic design και δημόσιες σχέσεις . Είναι λάτρης των social media και αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα.