Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Αγχωτικό 1-0 και τώρα ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Αγχωτικό 1-0 και τώρα ΟΑΚΑ

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου Παναθηναϊκού χωρίς να κερδίζει τις εντυπώσεις αφού κέρδισε με διαφορά μόλις 3 πόντων (73-70) δίνοντας έτσι αρκετά δικαιώματα στο πράσινο ΄΄στρατόπεδο΄΄. Κορυφαίοι απο μεριάς Ερυθρολεύκων ήταν οι Βεζένκοφ, Γουόκαπ και Φάλ ενώ απο την μεριά του Παναθηναικού οι Γκριγκόνις και Λι είχαν ικανοποιητικές βραδιές.

Στην αρχή του παιχνιδιού οι Πειραιώτες πάτησαν γκάζι και πήραν απο την αρχή κεφάλι στο σκορ με ένα εκπληκτικό γρήγορο (10-0),η συνέχεια ήταν ανάλογη με τον Βεζένκοφ να υπογράφει το (24-10) λίγο πριν το τέλος της περιόδου.

Οι Πράσινοι πίεσαν περισσότερο στην άμυνα με την αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου και υποχρέωσαν τον Ολυμπιακό να χαμηλώσει ρυθμό μειώνοντας έτσι σε (28-19). Βέβαια όλη η εικόνα είχε αλλάξει διότι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν χαλαρώσει και είχαν αρχίσει να κάνουν αβίαστα λάθη και να χάνουν εύκολα καλάθια όπως για παράδειγμα με τις προσπάθειες του Πίτερς που δεν βρίσκονταν σε ΄΄καλό ΄φεγγάρι΄΄. Έτσι η διαφορά πήγε στους 5 πόντους (36-31) με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει για τα καλά στην διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να βρούν λύσεις κυρίως με τις επιθετικές ενέργειες των Σλούκα και Μπολομπόι και μπήκαν στο ημίχρονο με το (41-33).Οι Πράσινοι μπορεί όταν άνοιγε τον ρυθμό ο Ολυμπιακός να μην μπορούσε να αντισταθεί όμως εφόσον βρίσκοναν σχετικά κοντά στο σκορ δηλαδή σε διαφορά 8 πόντων όλα θα μπορούσαν να γίνουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα επιθετικό σερί και πλησίασε στον πόντο (41-40).Σε εκείνο το σημείο η άμυνα του Ολυμπιακού δυνάμωσε και έβγαζε ενέργεια με αποτέλεσμα να έρθει και ο επιθετικό ρυθμός.. Οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά με (56-46) χάρη στον εξαιρετικό στην τρίτη περίοδο Τόμας Γουόκαπ και έκλεισαν με μια διαφορά 13 πόντων (61-48).

Με το παιχνίδι να έχει πάει προς την τελική ευθεία οι παίκτες του Σερέλη πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και με τους Καλαϊτζάκη ,Αγραβάνη και Πονίτκα ο Παναθηναϊκός μείωσε ξανά στο (62-56).Οι κακές επιθέσεις συνεχίστηκαν απο μεριάς Ερυθρολεύκων και οι Πράσινοι πέρασαν τελικά μπροστά με το τρίποντο του Γκριγκόνις (65-66).

Η απάντηση ήταν άμεση καθώς Φαλ και Γουόκαπ βρήκαν λύσεις για το (69-66).Με το σκορ στο (71-70) ύστερα απο τις βολές του Γκριγκόνις ο Σλούκας ευστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών για το (73-70) και ο Ολυμπιακός έβγαλε με επιτυχία την πιο κρίσιμη άμυνα καθώς ο Παπανικολάου έκοψε το τρίποντο του Λι.

Η σειρά δεν ξεκίνησε και τόσο καλά για τον Ολυμπιακό που παρ ότι έκανε το (1-0) δεν πρέπει να δώσει δικαιώματα στον αιώνιο αντίπαλο του. Αυτή να σημειώσουμε είναι η 14η σερί νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό με τους Πειραιώτες να ευελπιστούν να μεγαλώσουν αυτό το σερί.

Θοδωρής Καψάλης

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου