ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την είσοδο στους κλειστούς χώρους και για ανεμβολίαστους ανηλίκους άνω των 12 ετών...

ΠΑΡΑΝΟΙΑ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την είσοδο στους κλειστούς χώρους και για ανεμβολίαστους ανηλίκους άνω των 12 ετών…

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το “μπλόκο” στους ανεμβολίαστους πολίτες, για τους κλειστούς χώρους της εστίασης, θα εφαρμόζεται και στους ανηλίκους 12 -15 ετών, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Σε ισχύ τέθηκε, από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, το «απαγορευτικό» για τους κλειστούς χώρους της εστίασης, σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Δείτε ακόμα:  Καταιγίδα τα μέτρα για ανεμβολίαστους: Τι θα ισχύει σε μπαρ, καφετέριες, διασκέδαση. Επιστρέφουν οι μάσκες

Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, σε ό,τι αφορά την εστίαση, όπως εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στον κλειστό χώρο της επιχείρησης, σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Μάλιστα, το μέτρο αυτό αφορά και σε παιδιά και εφήβους, καθώς όπως σημειώνει η σχετική απόφαση, οι «υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από 12 ετών και άνω».

Δείτε ακόμα:  Πάσχα στο χωριό: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή – Τα σενάρια που εξετάζονται

Όσον αφορά στα μέτρα που ισχύουν, αναφέρεται ότι προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο επιχείρησης εστίασης, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Σε ό,τι αφορά τους ανηλίκους 5-11 ετών, χρειάζεται self test του τελευταίου 24ωρου.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα, οι ανεμβολίαστοι θα βρεθούν αντιμέτωποι και με άλλους περιορισμούς.

Μεταξύ άλλων, οι ανεμβολίαστοι πολίτες, προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα πρέπει να πραγματοποιούν ένα ή δύο rapid test την εβδομάδα (ανάλογα με την κατηγορία του επαγγέλματος), αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου και θα κοστίζει 10 ευρώ το τεστ.

Δείτε ακόμα:  Αυτή είναι η ΑΣΤΕΙΑ δικαιολογία που αποφασίστηκε να ανοίξει η εστίαση χωρίς μουσική!

Σε τεστ θα πρέπει να υποβάλλονται και προκειμένου να ταξιδέψουν σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ.

Newsroom | Pireas News