Ποιες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο την Τρίτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται αύριο, Τρίτη (14/09) για αρκετές περιοχές και νησιά της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:
Αττική
Κύθηρα,
Αργολίδα,
Κυκλάδες,
Σάμος,
Ικαρία,
Χίος,
Ψαρά,
Λέσβος
περιοχές της Εύβοιας,
περιοχές της Κορινθίας
περιοχές της Λακωνίας.

Υψηλός κίνδυνος #πυρκαγιάς κατηγορίας 3⃣ σε Αττική & Κύθηρα, Αργολίδα, Κυκλάδες, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Ψαρά, Λέσβο, και σε περιοχές της Εύβοιας, Κορινθίας & Λακωνίας pic.twitter.com/X2xA0dns7B
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 13, 2021

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου ? της @GSCP_GR για αύριο, Τρίτη 14/9:
?Υψηλός κίνδυνος 3⃣ σε #Αττική & #Κύθηρα, #Αργολίδα, #Κυκλάδες, #Σάμο, #Ικαρία, #Χίο, #Ψαρά, #Λέσβο, και σε περιοχές #Εύβοιας, #Κορινθίας & #Λακωνίας
ℹ️ https://t.co/5jQN470hJU@pyrosvestiki @hellenicpolice pic.twitter.com/SSOBbvnapI
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) September 13, 2021

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε ακόμα:  Συνελήφθη 69χρονος που αυνανιζόταν μέσα σε αστικό λεωφορείο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News