Συνταγή: Πασχαλινά κουλουράκια για μικρούς και μεγάλους

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η πιο ωραία και νόστιμη συνταγή για τα αγαπημένα αφράτα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς.

Υλικά
130 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

850 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γραμμάρια ζάχαρη2 μεγάλα αυγά

120 ml γάλα1 κουταλάκι κονιάκ

40 ml χυμός πορτοκαλιού

1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

2 βανίλιες σκόνη

1 κουταλάκι αμμωνία

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τα χτυπάμε, μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Σε ένα ποτήρι με το χυμό του πορτοκαλιού, προσθέτουμε την αμμωνία.

Ζεσταίνουμε το γάλα, ελάχιστα, και προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και 2-3 κουταλιές από το αλεύρι. Ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει χυλός.

Στο μείγμα αυγών, βουτύρου και ζάχαρης, στο μίξερ, προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυλό με το γάλα.

Χτυπάμε, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα.Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικινγκ και το αλάτι και το προσθέτουμε, σταδιακά, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και τα τοποθετούμε σε ταψιά, τα οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Χτυπάμε τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας νερό, αλείφουμε τα κουλουράκια με πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Φανουρόπιτα: Γιατί τη φτιάχνουμε σήμερα - Η παραδοσιακή συνταγή με τα 9 υλικά

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites