Πειραιάς: Απογοητευτική πρεμιέρα για click away- «Χάνουν» το σήμα για τα POS οι καταστηματάρχες

Πειραιάς: Απογοητευτική πρεμιέρα για click away- «Χάνουν» το σήμα για τα POS οι καταστηματάρχες

NEWS ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Με click away φέτος οι χριστουγεννιάτικες αγορές. Μειωμένη η κίνηση σε  Πειραιά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν καταστηματάρχες και καταναλωτές. Πώς θα κάνετε τις αγορές σας και ποιο μήνυμα πρέπει να στείλετε.

«Μουδιασμένους» βρίσκει τους καταναλωτές και τους καταστηματάρχες η πρεμιέρα του click away στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, από σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, τίθεται σε εφαρμογή το click away για το λιανεμπόριο το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 7 Ιανουαρίου.

Καταναλωτές και καταστηματάρχες καλούνται να προσαρμοστούν σε νέο καθεστώς αγορών καθώς απαγορεύεται η φυσική περιήγηση των καταναλωτών στα καταστήματα και η παραλαβή των προϊόντων θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής παραγγελίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr η κίνηση της αγοράς στην Ερμού και τον Πειραιά είναι ιδιαίτερα υποτονική και πολλά καταστήματα είναι κλειστά.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα -ως πρώτη μέρα- είναι προαιρετική η λειτουργία τους, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν πως από αύριο θα ξεκινήσει να κινείται η αγορά.

Οι νέες οδηγίες της κυβέρνησης για τη λειτουργία του λιανεμπορίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, σε πολλές περιπτώσεις δυσκόλεψε τους καταστηματάρχες καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που δεν είχαν σήμα στα POS, ή έπρεπε να κάνουν διάφορες πατέντες για να φτάνουν τα μηχανήματα πληρωμής έξω από το κατάστημα.

Κάποιοι έβγαλαν ακόμα και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο προκειμένου να έχουν κοντά τους όλα τα απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Πέρα όμως από τα… τεχνικά προβλήματα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων πρέπει να φροντίζουν να παρέχουν αντισηπτικό στους πελάτες τους, να τηρούνται οι αποστάσεις και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Δείτε ακόμα:  Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» το τετράδιο του Μπάμπη με τα χρωστούμενα

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Πειραιά , την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο pireasnews.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites