Μέτρο Πειραιά: Η έκθεση φωτογραφίας “HIDDEN” σχετικά με την εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων

Μέτρο Πειραιά: Η έκθεση φωτογραφίας “HIDDEN” σχετικά με την εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων

PETS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Α Promise to Animals σε συνεργασία με τη ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) και με τη βραβευμένη φωτορεπόρτερ Jo-Anne McArthur, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας “HIDDEN”

Στον σταθμό του Μετρό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ», παρουσιάζεται μία αποκαλυπτική έκθεση με θέμα την μεταχείριση των ζώων από τους ανθρώπους και το τί συμβαίνει «πίσω από τις κλειστές πόρτες», μένοντας κρυφό από την πλειονότητα της κοινωνίας.

Η έκθεση είναι βασισμένη στο βιβλίο «HIDDEN» της βραβευμένης φωτορεπόρτερ Jo-Anne McArthur, παρουσιάζοντας έργα δικά της και συνεργατών της, από διάφορες χώρες του κόσμου.

Σκοπός αυτής της έκθεσης είναι η παρουσίαση της αλήθειας. Η ενημέρωση δηλαδή του κοινού για το τί συμβαίνει στην πραγματικότητα σχετικά με την εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων και δεν γίνεται αντιληπτό, καθώς και η ευαισθητοποίηση απέναντι σε θέματα ευζωίας των ζώων.

Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έγινε λαμβάνοντας υπόψη δύο σημαντικές παραμέτρους. Η πρώτη είναι πως πρόκειται για ένα μέσο σταθερής τροχιάς όπου πλήθος κόσμου περνά καθημερινά, οπότε και θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις φωτογραφίες.

Η δεύτερη παράμετρος έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας. Ζούμε σε έναν κόσμο που συνεχώς τρέχει να προλάβει κάτι, αγνοώντας εσκεμμένα ή ακούσια σημαντικά ερεθίσματα που βρίσκονται στο περιβάλλον μας. Τοποθετώντας τα έργα στον σταθμό του μετρό αποδεικνύουμε πως σε έναν κόσμο που συνέχεια βιάζεται, κάποια πράγματα μπορούν να μας κρατήσουν ακίνητους.

Σε αυτή την προσπάθεια, αρωγός είναι και η ΣΤΑ.ΣΥ, η οποία αντιλαμβανόμενη την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι στην κοινωνία, τους πολίτες και το περιβάλλον, ενισχύει το έργο αναγνωρισμένων κοινωνικών φορέων και οργανώσεων, στοχεύοντας στην ανάδειξη και αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει τις προσπάθειες και το έργο της ΑΜΚΕ “Α Promise to Animals” και τη συστήνει στο επιβατικό κοινό του Μετρό, φιλοξενώντας στον σταθμό της Γραμμής 3 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ» την έκθεση φωτογραφίας που αυτή διοργανώνει.

Δείτε ακόμα:  Δήμος Πειραιά: Το Γ2 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά έκοψε τη βασιλόπιτα του

Η έκθεση φωτογραφίας θα βρίσκεται στον σταθμό της Γραμμής 3 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ» έως τις 13/6.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.