Πειραιάς: Με βιντεοκλήση η εξυπηρέτηση στα ΚΕΠ της πόλης

Πειραιάς: Με βιντεοκλήση η εξυπηρέτηση στα ΚΕΠ της πόλης

NEWS ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Δήμος Πειραιά άνοιξε μια νέα σελίδα σύγχρονης και άμεσης εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ Πειραιά, καθώς πολίτες και επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα να παραλάβουν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις ηλεκτρονικά, από τον υπολογιστή ή το κινητό τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «myKEPlive».

Το «myKEPlive» είναι ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του Υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος Πειραιά. Οι πολίτες αρχικά κλείνουν ραντεβού μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και σε προγραμματισμένο χρόνο επικοινωνούν μέσω βιντεοκλήσης με υπάλληλο του ΚΕΠ υποβάλλοντας το αίτημά τους.

Στη συνέχεια είτε παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις που επιθυμούν με email ή μέσω ΕΛΤΑ είτε του παρέχονται οδηγίες για τη διεκπεραίωση υποθέσεων που δεν δύναται να εξυπηρετηθούν μέσω του myKEPlive.

Σημειώνεται, ότι η ταυτοπροσωπία είναι απαραίτητη και για τον λόγο αυτό, κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιείται από τον υπάλληλο του ΚΕΠ η ταυτοποίηση του πολίτη ή του νομίμου εκπροσώπου της επιχείρησης, με την επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων ταυτοποίησης στην κάμερα.

Προγραμματισμός ραντεβού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Ο πολίτης προκειμένου να προγραμματίσει το ηλεκτρονικό ραντεβού πρέπει:

1. είτε να συνδεθεί στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.gov.gr ακολουθώντας τη διαδρομή: «Πολίτης και καθημερινότητα» -«Εξ αποστάσεως Εξυπηρέτηση Πολιτών»(ΚΕΠ)- Διοικητική Πληροφόρηση – Διεκπεραίωση αιτήσεων με ψηφιακό ραντεβού

2. είτε να πληκτρολογήσει τη διεύθυνση www.myKEPlive.gov.gr.

Και στις δυο περιπτώσεις οι πολίτες χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς/διαπιστευτήρια TAXISnet.

Η Ψηφιακή Θυρίδα του Πολίτη

Εναλλακτικά, μπορεί ο πολίτης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης www.gov.gr να επισκεφτεί τη δική του ψηφιακή θυρίδα και να καταθέσει ο ίδιος ηλεκτρονικό αίτημα προς το ΚΕΠ της επιλογής του. Στη συνέχεια τα αιτούμενα πιστοποιητικά καταχωρούνται από το ΚΕΠ με ψηφιακό τρόπο στη θυρίδα του πολίτη.

Δείτε ακόμα:  Κλειστά τα δημοτικά γυμναστήρια στον Πειραιά λόγω έλλειψης γυμναστών

Οι διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσα από τις οποίες μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες είναι:
1) Διοικητική πληροφόρηση και διεκπεραίωση αιτήσεων
2) Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις
3) Εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία
4) Εξυπηρέτηση από τον Δήμο

Ενδεικτικά στις παρεχόμενες υπηρεσίες, μεταξύ άλλων, συγκαταλέγονται: έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου, χορήγηση πιστοποιητικού γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, ληξιαρχική πράξη γάμου, μεταδημότευση, χορήγηση πιστοποιητικών εγγυτέρων συγγενών και οικογενειακής κατάστασης, χορήγηση πιστοποιητικού σπουδών πανεπιστημίου, ανανέωση δελτίου ανεργίας, πιστοποιητικά Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων κ.α.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό που ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στο πρόγραμμα «myKEPlive», καθώς οι πολίτες και οι επιχειρήσεις εξυπηρετούνται από τα στελέχη των ΚΕΠ Πειραιά μέσω βιντεοκλήσης, λαμβάνοντας ηλεκτρονικά έγγραφα και πιστοποιητικά. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Με το «myKEPlive», το οποίο παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, κάνουμε ακόμα πιο εύκολη και άμεση τη συνδιαλλαγή των πολιτών με τα ΚΕΠ του Δήμου και απλουστεύουμε τις διαδικασίες παραλαβής εγγράφων, τα οποία έχουν ανάγκη για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Aναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πολίτες, προκειμένου να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν πιο άμεσα και αποτελεσματικά από τον Δήμο Πειραιά. Χαίρομαι ιδιαίτερα γι΄ αυτή την καινοτόμα ενέργεια και εύχομαι να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο».

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News