Πέτυχε η επανασυγκόλληση του χεριού του 11χρονου που είχε ακρωτηριαστεί από τρακτέρ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκλονίζει η περιγραφή της μητέρας του
Την θλίψη και τον πόνο διαδέχεται η χαρά από την επιτυχημένη επέμβαση στο χέρι του 11χρονου, που είχε ακρωτηριαστεί από τρακτέρ στη Ζάκυνθο. Ο Διονύσης, πλέον, μπορεί να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.
«Δεν φεύγω. Εγώ από τις 12 του μήνα που έγινε το ατύχημα είμαι συνεχώς μαζί του», είπε η μητέρα του 11χρονου στην εκπομπή Live News του Mega. Ήταν 12 Φεβρουαρίου, όταν ο 11χρονος Διονύσης βρισκόταν με τον πατέρα του στα χωράφια, εκτελώντας αγροτικές εργασίες με το τρακτέρ.
«Κρύωνε το παιδάκι και φόραγε το μπουφάν του πατέρα του. Και όπως παραπάτησε, έπεσε πάνω σ’ ένα έμβολο που έχει το τρακτέρ και του πήρε το χεράκι. Του τύλιξε όλο το χέρι και στο σημείο μετά που βρήκε το σημείο που ενώνεται με το κορμάκι του, του ξεκόλλησε το χέρι από τον ώμο», δήλωσε ο θείος του μικρού Διονύση.
Με μεγάλη αιμορραγία το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από όπου με αεροδιακομιδή μεταφέρθηκε στην Αθήνα και το Παίδων «Αγία Σοφία».
«Όταν τον πήραμε από την Ζάκυνθο με μηδέν πιθανότητες για το χεράκι του και δεν ξέραμε για τη ζωή του, φαντάσου ήταν διπλή χαρά για εμάς το ότι καταφέραμε και συγκολλήσαμε και το χεράκι», είπε η μητέρα του.
Οχτώ ώρες διήρκησε το εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο με τους γιατρούς να καταφέρνουν για πρώτη φορά στα χρονικά να συγκολλήσουν χέρι παιδιού από το ύψος του ώμου.
«Έπρεπε να γίνουν χειρισμοί σε κομμένα νεύρα, κομμένα αγγεία. Οι μύες ήταν όλοι κομμένοι», είπε ο Χρήστος Κλωνάρης, καθηγητής αγγειοχειρουργικής.
«Ξύπνησε μετά από δύο μέρες. Τον ξύπνησαν στην εντατική. Το μόνο που μου είπε είναι “μαμά δεν θέλω να μένω μόνος μου εδώ”», δήλωσε η μητέρα του, η οποία σχεδόν δεν το πίστευε πως είχε αποκατασταθεί το χέρι του μικρού Διονύση.
«Θα κάτσουμε σίγουρα από μήνα και πάνω ακόμη. Δεν έχει παραπονεθεί καθόλου. Ούτε την ημέρα που έκοψε το χεράκι του δεν παραπονέθηκε», είπε η μητέρα του 11χρονου.

Δείτε ακόμα:  Επιπτώσεις και μέτρα προστασίας από την έκθεση στον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News