Ποια είναι η χώρα που πληρώνει τους τουρίστες για να την επισκεφθούν

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επειδή μειώθηκαν οι επισκέπτες της το 2022 λόγω πανδημίας

Πολλές είναι οι χώρες που συνεχίζουν να προσπαθούν να επαναφέρουν τον τουρισμό στην κλίμακα που ήταν πριν από την πανδημία.

Μέρη όπως το Χονγκ Κονγκ και περιοχές στην Ιταλία έχουν στραφεί στην προσφορά δωρεάν ταξιδιών, για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να τα επισκεφθούν και να βοηθήσουν στην τόνωση των οικονομιών τους.

Τελευταίο παράδειγμα αυτής της πρακτικής είναι η Ταϊβάν, σύμφωνα με το CNBC. Η κυβέρνηση της χώρας προσφέρει στους τουρίστες 163 δολάρια ανά ταξιδιώτη ή περίπου 653 δολάρια για κάθε ομάδα, όντας διατεθειμένη να επιδοτήσει έως και 90.000 ομάδες.

Τα χρήματα θα δοθούν μέσω μιας ψηφιακής τουριστικής κάρτας για να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια θα διατεθούν απευθείας στον τουρισμό της Ταϊβάν. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις κάρτες για φαγητό, διαμονή και άλλα έξοδα ταξιδιού.

Η χώρα εστιάζει στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από μέρη όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Νοτιοανατολική Ασία, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ.

Τα στοιχεία από το Γραφείο Τουρισμού της Ταϊβάν δικαιολογούν αυτή τη δράση, αφού λιγότεροι από 900.000 επισκέπτες έφτασαν στη χώρα το 2022, σε σύγκριση με το ρεκόρ 11,8 εκατομμυρίων διεθνών τουριστών το 2019.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Απονέμεται ο ανώτατος βαθμός στα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News