Ποια κινητά μπορεί να έχουν πρόβλημα σύνδεσης στο διαδίκτυο από σήμερα

Ποια κινητά μπορεί να έχουν πρόβλημα σύνδεσης στο διαδίκτυο από σήμερα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κάποια κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές κινδυνεύουν να έχουν πρόβλημα σύνδεσης με το διαδίκτυο από σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου. Για παράδειγμα όσοι έχουν λογισμικό IOS 9 στα κινητά τηλέφωνά τους και δεν είναι ενημερωμένο μπορεί να τα βρούνε… μπαστούνια.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ υπάρχει μια φημολογία ότι αύριο θα σταματήσουν να συνδέονται στο διαδίκτυο διάφορες συσκευές όπως τηλέφωνα, λάπτοπ και παιχνιδομηχανές.

Κατά την ίδια φημολογία αυτό γίνεται διότι από αύριο εταιρεία η οποία βγάζει πιστοποιητικά ασφαλείας κάθε φορά που συνδεόμαστε στο διαδίκτυο τα οποία διασφαλίζουν ότι δεν θα μπει κάποιος να υποκλέψει προσωπικά μας στοιχεία, θα σταματήσει να τα εκδίδει.

Πιο συγκεκριμένα όπως είπε συνεργάτης της εκπομπής «από αύριο η εταιρεία θα σταματήσει ουσιαστικά να εκδίδει το παλιό πιστοποιητικό που έβγαζε. Με άλλα λόγια όσοι έχουν παλιό λογισμικό δεν θα είναι προστατευμένοι όταν μπαίνουν στο διαδίκτυο είτε από κονσόλες παιχνιδιών, είτε από λάπτοπ, είτε από τηλέφωνα που δεν έχουν κάνει σχετικές αναβαθμίσεις».

Ο δημοσιογράφος τεχνολογίας Παύλος Παπαύλου μιλώντας στην εκπομπή είπε ότι καλό θα είναι να γίνονται όλες οι αναβαθμίσεις που εμφανίζονται στις συσκευές μας καθώς υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα ασφαλείας τα οποία ενημερώνονται και ανανεώνονται διαρκώς. Υπογράμμισε ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας εκδίδονται ανά γενιές λογισμικού κι έδωσε πληροφορίες για πολύ παλιές συσκευές που κινδυνεύουν από αύριο.

Τόνισε ότι στη σύγχρονη εποχή συνήθως όλα αυτά τα πρωτόκολλα ανανεώνονται αυτόματα από τις ίδιες τις συσκευές και ότι για τον περισσότερο κόσμο δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Πόσα ανθρώπινα «σκουπίδια» υπάρχουν σήμερα στον Άρη; – Η απάντηση θα σας σοκάρει

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites