Ποια θα είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ τον Οκτώβριο – Τι «βλέπει» ο Σαρηγιάννης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ανέφερε για το επίπεδο ανοσίας
Την εκτίμησή του για την πορεία της πανδημίας, αλλά και την εικόνα που θα επικρατεί στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ τον Οκτώβριο μοιράστηκε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
«Από τον Οκτώβριο θα δούμε πίεση στο σύστημα Υγείας» τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, προσθέτοντας ότι τότε αναμένεται ο αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία να φτάσει τους 3.600 με 3.700, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ θα ανέρχεται στους 680.
Όπως είπε, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το ποσοστό του γενικού πληθυσμού που θα είναι πλήρως εμβολισμένο, θα μπορούσε να ανέλθει στο 63% με 65%. «Υπάρχει και η φυσική ανοσία από ανθρώπους που έχουν νοσήσει και αναρρώσει της τάξης του 12 με 15%. Συνδυαστικά μπορούμε να φτάσουμε στο 78%, από τον Οκτώβριο και θα μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Για την κατάσταση στην Κρήτη όπου είναι σε ισχύ περιοριστικά μέτρα σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο εξαιτίας του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου με βάση δείκτη θετικότητας, κρούσματα και νοσηλείες, ο καθηγητής είπε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση καθώς το νησί «βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στη ζώνη ανησυχίας». Απέδωσε την επιδημιολογική επιβάρυνση της Κρήτης στη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία εξαπλώθηκε στο νησί πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με άλλες περιοχές, στη χαλάρωση των μέτρων προστασίας και στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, σε συνδυασμό με τις αυξημένες τουριστικές ροές.
«Χαλαρώσαμε τα πολύ αυστηρά μέτρα, αλλά έπρεπε να δείξουμε περισσότερη σύνεση. Θέλει λίγη κοινή λογική να καταλάβεις πως όταν είσαι στο καλντερίμι σε ένα νησί με πολύ κόσμο πρέπει να φοράς μάσκα», είπε χαρακτηριστικά.
Για την Αττική, ο κ. Σαρηγιάννης επισήμανε ότι βρίσκεται σε πτωτική πορεία, έστω και με χαμηλό ρυθμό, το επιδημιολογικό φορτίο, καθώς πολλοί κάτοικοι δεν έχουν γυρίσει ακόμη από τις διακοπές. Ανέφερε, δε, πως έπαιξε ρόλο και η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τις πυρκαγιές, με αποτέλεσμα «να μη βγαίνουμε έξω από το σπίτι για ένα χρονικό διάστημα». «Αυτό φυσικά θα ανατραπεί το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε ακόμα:  Ενώνουν δυνάμεις Walt Disney και Sony Pictures για προβολή ταινιών μέσω streaming

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News