ΟΛΠ: Προσφορά συμβολικού δώρου από την Cosco Shipping στο Ναυτικό Μουσείου Χίου

ΟΛΠ: Προσφορά συμβολικού δώρου από την Cosco Shipping στο Ναυτικό Μουσείου Χίου

NEWS ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το αντίγραφο ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πρόσφερε η Cosco Shipping στο Ναυτικό Μουσείο Χίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου της διοίκησης της ΟΛΠ ΟΛΠ-1,59% Α.Ε. στο νησί.

Το δώρο παρέδωσε στο Ναυτικό Μουσείο ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε., Yu Zenggang, σε συνέχεια πρωτοβουλίας, την οποία είχε αναλάβει η πρώην πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue.

Ο πρόεδρος, Yu Zenggang, αφού περιηγήθηκε και ξεναγήθηκε στις αίθουσες του Μουσείου από τον πρόεδρο, Κώστα Λω, απηύθυνε χαιρετισμό, όπου επισήμανε τη σπουδαία ναυτική παράδοση, ιστορία και κληρονομιά της Χίου, αλλά και την προφανή μεγάλη συμβολή του νησιού μέχρι και σήμερα στον τομέα της ναυτιλίας στην Ελλάδα και όλον τον κόσμο. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα και η Κίνα είναι διαχρονικά πρωτοπόρες και γνωρίζουν σε βάθος τα ναυτικά θέματα και για αυτό οφείλουν μαζί να οδηγούν τις εξελίξεις για το μέλλον της ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος, αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις και την αναβάθμιση του λιμένα Πειραιώς από την Cosco Shipping και την ΟΛΠ Α.Ε., λέγοντας πως «ο ΟΛΠ και η Cosco Shipping κάνουμε σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια στο λιμάνι του Πειραιά. Έχουμε αναπτύξει άριστη συνεργασία και στενές σχέσεις με την Ελλάδα, έχουμε ήδη υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις και συνεχίζουμε τη δυναμική μας επενδυτική πορεία, με στόχο ο λιμένας να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα της Ευρώπης και παγκοσμίως. Στο λιμάνι του Πειραιά παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κρουαζιέρας, ακτοπλοΐας, πλέον βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη στη διακίνηση επιβατών και εξυπηρέτησης φορτίων».

Δείτε ακόμα:  Οικονομικά αποτελέσματα 2020 της ΟΛΠ Α.Ε.

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.