Πόρτο Χέλι: Ο κοσμοπολίτικος προορισμός για το Σαββατοκύριακο

Πόρτο Χέλι: Ο κοσμοπολίτικος προορισμός για το Σαββατοκύριακο

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι παραλίες με τις εξωτικές αμμουδιές και τα κρυστάλλινα νερά

Αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο. Το Πόρτο Χέλι είναι ένας κοντινός στην Αττική προορισμός και ιδιαίτερα κοσμοπολίτικος σε βαθμό που σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί. Μάλιστα για την πολυτέλεια αυτή δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις και μια περιουσία. Η Ριβιέρα της Πελοποννήσου, όπως το αποκαλούν, θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Το Σαββατοκύριακο στο Πόρτο Χέλι θα περάσει πολύ γρήγορα και μόλις φτάσει το βράδυ της Κυριακής θα σκέφτεσαι το πότε θα ξαναέρθεις. Το Πόρτο Χέλι έχει έναν ιδιαίτερο συνδυασμό με πανέμορφες παραλίες, φυσική ομορφιά, γραφικά χωριά και κωμοπόλεις. Και κυρίως τις επιλογές να περάσεις καλά με πολλούς τρόπους. Η προσιτή πολυτέλεια είναι ένα από αυτά. Μπορείς να βρεις δωμάτια για τη διαμονή σου για όλα τα γούστα και τα βαλάντια και να επιλέξεις αυτό που προτιμάς όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Οι παραλίες πολλές και για όλα τα γούστα. Υπάρχουν εκείνες με τις εξωτικές αμμουδιές με τα γαλαζοπράσινα και καθαρά, κρυστάλλινα νερά. Στο Πόρτο Χέλι θα βρεις αρχικά γαλαζοπράσινες και εξωτικές, πεντακάθαρες παραλίες. Εκεί θα βρεις είτε οργανωμένες παραλίες, είτε όχι για να επιλέξεις ανάλογα με αυτό που σου ταιριάζει. Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις πεντακάθαρα, διάφανα νερά. Μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες είναι η Χηνίτσα. Εκεί που θα κολυμπήσεις σε γαλαζοπράσινα νερά και θα ξαπλώσεις πάνω στην χρυσή άμμο. Αν προτιμάς τις βοτσαλωτές παραλίες, θα στραφείς προς το Κουνούπι. Από την παραλία Κόστα, τώρα, θα κάνεις μπάνιο έχοντας για θέα τις Σπέτσες. Μοναδική εμπειρία.

Δείτε ακόμα:  TIP: Πως θα διατηρήσετε καινούρια την επιφάνεια κοπής!

 

Πώς πήρε το όνομά του όμως το Πόρτο Χέλι; Στην πραγματικότητα χτίστηκε πάνω στα ερείπια του οικισμού των Αλιέων. Από τους παλιούς κάτοικους του τόπου που ήταν αλιείς πορφύρας. Το Χέλι είναι απλώς μια σταδιακή γλωσσική παραφθορά του ονόματος, σε Χαλιείς και έπειτα στην ονομασία που το ξέρουμε σήμερα. Πήρε έπειτα το προσωνύμιο «Πόρτο», γιατί διέθετε λιμάνι. Η αρχαία πόλη των Αλιέων ήταν κτισμένη ακριβώς απέναντι από τον σημερινό οικισμό, και η Ακρόπολη της βρισκόταν στην κορυφή του λόφου.

Ένα Σαββατοκύριακο το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε ξεκουράσει.

Newsroom | Pireas News