Με αυτή τη διατροφή θα αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά σύμφωνα με το Harvard

FITNESS NEWS

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Harvard η μεσογειακή διατροφή είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά, επειδή διαθέτει τις απαραίτητες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην απώλεια λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και καταπολεμούν το φούσκωμα, ενώ συμβάλλουν και στη διατήρηση μιας καλύτερης υγείας.

Τι περιέχει η μεσογειακή διατροφή;

Μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή περιέχει αντιφλεγμονώδεις τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα καρύδια, η βρώμη, το ελαιόλαδο, το ψάρι. Όταν προσλαμβάνονται σε καθημερινή δόση και σε σωστές ποσότητες, μπορούν να οδηγήσουν στην καύση κοιλιακού λίπους και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

 

Τα οφέλη για την υγεία

Η μεσογειακή διατροφή ωστόσο έχει πολλά περισσότερα οφέλη όσον αφορά την υγεία μας. Είναι η διατροφή που βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, αυξάνει επίσης τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό και μειώνει τους πονοκεφάλους, ακόμα και το άγχος, σε σύγκριση με το δυτικό τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες βόρειων χωρών. Στα πλεονεκτήματά της θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τις anti-aging ιδιότητές της.

Πώς θα υιοθετήσουμε σωστά μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή στην καθημερινότητά μας;

Οι διατροφολόγοι προτείνουν να διαμορφώσουμε την καθημερινή μας διατροφή μας βάση το παρακάτω πλάνο, ώστε στη διάρκεια μιας εβδομάδας να προσλαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Λαχανικά (2 με 3 μερίδες την ημέρα)
Φρούτα (3-4 την ημέρα)
Γαλακτοκομικά (2-3 μερίδες την ημέρα)
Ανάλατοι ωμοί ξηροί καρποί (έως 10 την ημέρα)
Δημητριακά, πατάτες, βραστά λαχανικά (4 μερίδες την ημέρα)
Ελαιόλαδο (3-4 μερίδες την ημέρα)
Αυγά (3 την εβδομάδα)
Ψάρι (3 φορές την εβδομάδα)
Λευκό κρέας (3 φορές την εβδομάδα)

Δείτε ακόμα:  Ντομάτα: Tι πρέπει να προσέχουμε για να μην ακυρώνουμε την αντικαρκινική δράση της

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites