Προκαταρκτική για 16 περιπτώσεις μαθητών που δεν προσέρχονται στις τάξεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι κηδεμόνες των 10 από τους μαθητές αντιδρούν στα μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ ένας φέρεται να ανήκει στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»
Προκαταρκτική παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου και δικογραφίες για 16 περιπτώσεις μαθητών που δε φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ύστερα από στοιχεία που εστάλησαν από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Οι κηδεμόνες των 10 από τους μαθητές αντιδρούν στα μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ ένας φέρεται να ανήκει στους αποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Εισαγγελία Βόλου ζητά να διερευνηθεί ο χρόνος της απουσίας των μαθητών από τα σχολεία τους και οι λόγοι για τους οποίους δεν προσέρχονται. Σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, έξι είναι τα παιδιά από τον Βόλο, τον Αλμυρό και τη Σκόπελο που δε φοιτούν στο σχολείο εξαιτίας κοινωνικών ή οικονομικών λόγων, ενώ ένα ακόμη παιδί λείπει λόγω κορονοϊού.
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, εννέα παιδιά απουσιάζουν από την αρχή της χρονιάς, πρόκειται για πέντε μαθητές δημοτικών σχολείων και τέσσερα παιδιά νηπιαγωγείων. Επιπλέον θα διενεργηθεί και κοινωνική έρευνα για τις περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν σε “αρνητές” γονείς.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Γαύδος: Διακοπές στο νησί όπου η Καλυψώ κρατούσε τον Οδυσσέα

Newsroom | Pireas News